Noorwegen: adembenemende landschappen en meer

Fjorden, Hiken, Midzomernacht, Vissen 3,5 of 10 maanden 14-18 jaar

Het land van fjorden, middernachtzon en één van de langste kustlijnen ter wereld. Een Highschool avontuur in Noorwegen is een echte belevenis in dit prachtige en gastvrije land.

Noorwegen is erg veelzijdig; je vindt er uitgestrekte bossen, bergen en schitterende fjorden. Echte bezienswaardigheden zijn de Nordkapp (het meest noordelijke puntje van Europa), de Holmenkollen Ski Jump waar ieder jaar de FIS World Ski Cup wordt gehouden, het mooie Jostedalsbreen Nationaal Park, Bergen (het startpunt van de fjorden), het Snow Hotel, het Noorderlicht en natuurlijk de hoofdstad Oslo.

Noren zijn heel vriendelijk en zeggen je altijd gedag als je ze tegenkomt. Het is wel zo dat niet alle Noren Engels kunnen. Als je moeite doet en vriendelijk blijft, zijn de Noren even vriendelijk tegen jou. Studenten vinden het dan ook geen probleem om zich te mengen met de Noorse en adnere internationale studenten en ze onder hun vleugels te nemen.

High School in Noorwegen

Hei! Hvordan går det? (Hoi! Hoe gaat het?). Durf jij de uitdaging aan om Noors te leren en naar een lokale middelbare school te gaan?

Het onderwijsniveau in Noorwegen is erg goed, een schooldag start rond 8 uur en eindigt om 15 uur. Als uitwisselingstudent op een Noorse High School heb je verplichte vakken zoals Noors, Engels en wiskunde.

Daarnaast kun je vaak extra vakken kiezen die je leuk vindt zoals sport of dans.

De meest populaire sporten in Noorwegen zijn voetbal (voor jongens) en handbal (voor meisjes). Maar ook andere sporten zoals basketbal, ijshockey, skiën en atletiek zijn geliefd.

Naast sporten zijn er nog andere activiteiten waaraan je kunt deelnemen zoals onder andere muziekles, drama, en scouting. Net zoals in Nederland kun je aan bovenstaande sporten en activiteiten deelnemen door je aan te sluiten bij een lokale club of vereniging in de gemeenschap.

Noorse gezinnen zijn vaak actief en vinden het leuk om samen naar buiten te gaan om bijvoorbeeld te wandelen, hiken of te langlaufen. Het buitenleven is echt een vorm van ontspanning voor de Noren.

Studenten die op uitwisseling gaan naar Noorwegen starten met een 4-daags bezoek in Kopenhagen. Door middel van verschillende workshops kun je je mede studenten goed leren kennen.
Ook ga je Kopenhagen ontdekken door een uitgebreide citytour. Je ziet onder andere het bekende boegbeeld van Kopenhagen "The Little Mermaid" en het paleis "Amalienborg". Ook zijn er nog diverse optionele excursies om uit te kiezen.

In Noorwegen hebben we diverse programma's om uit te kiezen. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever korter? Het kan allemaal bij Into! Zie aan de rechter kant alle mogelijkheden.