Oostenrijk: prachtig in zowel de zomer als winter

Alpen, Wintersport, Gastvrije bevolking, Watervallen 3, 5 of 10 maanden 14-18 jaar

Een uitwisseling naar het land van de Alpen, Wenen, Salzburg, Sachertorte en Johan Strauss. In Oostenrijk zul je kennismaken met de Oostenrijkse Duitse taal.

De Oostenrijkers zijn vriendelijk en zijn trots op hun Alpen en mooie natuur. Het is een divers land met de bergen in het westen en wat vlakker land in het oosten. De bevolking staat bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Ze houden erg van tradities en dat zie je terug aan het veelvuldig dragen van klederdracht.

Lees gratis onze uitgebreide brochure Alles nog eens rustig nalezen? Bekijk onze volledige brochure met alle informatie.

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits, wat wel net iets anders is dan wat er in Duitsland word gesproken. Er worden ook veel dialecten gesproken. De meeste Oostenrijkers kunnen ook Engels. De voertaal in het onderwijs en tijdens deze uitwisseling is Duits.

De Oostenrijkers houden van lekker eten. De keuken is afgeleid van de hofkeuken en is beïnvloed door de vele volkeren die in Oostenrijk hebben geleefd. Het eten bestaat uit veel rund- en varkensvlees en groenten. Typische Oostenrijkse gerechten zijn wiener schnitzel, knödel en natuurlijk mogen de apfelstrudel en sachertorte niet ontbreken!

High School in Oostenrijk

High School in Oostenrijk bestaat uit een onder- en een bovenbouw, de Unterstufe (leeftijdsgroep 10- tot 14-jarigen) en de Oberstufe ( leeftijdsgroep 14- tot 18-jarigen). De Oberstufe (hierin worden exchange studenten geplaatst) omvat de schooltypen algemeen vormend voortgezet onderwijs en beroepsgericht voortgezet onderwijs. Afhankelijk van schoolresultaten, jouw achtergrond en interesses wordt je in een van de schooltypes geplaatst.

Het schooljaar in Oostenrijk begint in september en duurt tot juni / juli. Een gemiddelde schooldag begint rond 8 uur en duurt tot 14 uur. Sommige scholen bieden extra vakken of workshops aan zoals theater, schoolkoor of hebben een eigen voetbalteam.

Populaire sporten in Oostenrijk zijn onder andere skiën en snowboarden, maar ook voetbal, hockey, basketbal, ijsduiken en bobsleeën zijn vaak beoefende sporten.

Door de geweldige natuur kun je ook heerlijke wandel en trekking tochten maken. Ook muziek is een groot onderdeel van de Oostenrijkers. Veel inwoners spelen zelf een muziekinstrument en bezoeken graag een muziekvoorstelling.

Excursies & tripjes

Zin om je High School avontuur te combineren met lokaal georganiseerde reisjes? Dat kan! Deze reisjes worden optioneel geboekt via onze partnerorganisatie in Oostenrijk. Nu al meer informatie? Neem dan even contact op met ons kantoor.

Kosten: wat is inclusief en exclusief?

Lees hieronder wat er wel en niet inbegrepen zit in onze prijzen.

Inbegrepen in onze prijs:

►Een persoonlijk kennismakingsgesprek
►Goede voorbereiding en begeleiding
►Into Newslinks
►Voorbereidingsweekend voor deelnemer
►Informatiemiddag voor de ouders
►Into T-shirt
►Handboek voor de deelnemer
►Handboek voor de ouders
►Advies en hulp bij de visumaanvraag
►Schipholservice bij het vertrek
►Verzekeringen: medisch, ongevallen, aansprakelijkheid & bagage