Into High School

Oostenrijk: prachtig in zowel de zomer als winter

Alpen, Wintersport, Gastvrije bevolking, Watervallen 5 of 10 mnd. 14-18 jaar

Een uitwisseling naar het land van de Alpen, Wenen, Salzburg, Sachertorte en Johan Strauss. In Oostenrijk zul je kennismaken met de Oostenrijkse Duitse taal.

De Oostenrijkers zijn vriendelijk en zijn trots op hun Alpen en mooie natuur. Het is een divers land met de bergen in het westen en wat vlakker land in het oosten. De bevolking staat bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Ze houden erg van tradities en dat zie je terug aan het veelvuldig dragen van klederdracht.

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits, wat wel net iets anders is dan wat er in Duitsland word gesproken. Er worden ook veel dialecten gesproken. De meeste Oostenrijkers kunnen ook Engels. De voertaal in het onderwijs en tijdens deze uitwisseling is Duits.

De Oostenrijkers houden van lekker eten. De keuken is afgeleid van de hofkeuken en is beïnvloed door de vele volkeren die in Oostenrijk hebben geleefd. Het eten bestaat uit veel rund- en varkensvlees en groenten. Typische Oostenrijkse gerechten zijn wiener schnitzel, knödel en natuurlijk mogen de apfelstrudel en sachertorte niet ontbreken!

High School in Oostenrijk

Het schooljaar in Oostenrijk begint in september en duurt tot juni / juli. Een gemiddelde schooldag begint rond 8 uur en duurt tot 14 uur.
School in Oostenrijk is een uitgelezen kans om nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken.

Sommige scholen hebben een kantine waar je kunt lunchen maar je kunt ook je eigen lunch meenemen.

Meestal wordt je in de 10de of 11de klas geplaatst. Sommige scholen bieden extra vakken of workshops aan zoals theater, schoolkoor of een eigen voetbalteam.

Hoe je naar school gaat ligt eraan waar je woont. Via de metro in Vienna of met een lokale bus. 

Sport & vrije tijd

Populaire sporten in Oostenrijk zijn onder andere skiën en snowboarden, maar ook voetbal, hockey, basketbal, ijsduiken en bobsleeën zijn vaak beoefende sporten.

Door de geweldige natuur kun je ook heerlijke wandel en trekking tochten maken. Ook muziek is een groot onderdeel van de Oostenrijkers. Veel inwoners spelen zelf een muziekinstrument en bezoeken graag een muziekvoorstelling. 

Programma's

In Oostenrijk hebben we diverse programma's om uit te kiezen. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever korter? Het kan allemaal bij Into! Zie aan de rechter kant alle mogelijkheden.  

 

, ik ben Tahnee. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Tahnee Bader

Tahnee Bader
National manager

Bel mij
E-mail mij
Deze website maakt gebruik van cookies.