Into High School

Portugal: gastvrije bevolking en een heerlijk mediterraans klimaat

Gastvrij, Beachlife, Heerlijk eten, Hippe steden 3,5 of 10 maanden 14-18 jaar

Portugal heeft zoveel meer te bieden dan kilometers strand, een heerlijk klimaat en fantastisch eten. Wat dacht je van bruisende steden zoals Lissabon en Porto? Of een enorm gastvrije bevolking wat het familiegevoel erg hoog in het vaandel heeft staan.

Portugal, een relatief klein land met 17 miljoen inwoners met als voertaal Portugees, maar de meeste Portugezen spreken ook goed Engels wat het makkelijk maakt om je er snel thuis te voelen en contacten te leggen met de lokale bevolking. Portugal wordt gezien als een van de veiligste Europese bestemmingen vanwege de vredige bevolking en hun openheid om nieuwe mensen toe te laten in hun leven. 

High School in Portugal

In Portugal gaan scholieren tot en met hun 18de naar High School. Vanaf 15 jaar kiezen Portugese jongeren voor een bepaald profiel in het zogenaamde "Upper Secondary Education". Ook al kunnen de profielen verschillen per school, in de meeste gevallen volg je een van de volgende richtingen: wetenschappen & technologie, socio-economische wetenschappen, sociale & menswetenschappen  of beeldende kunst. Ook zijn er altijd verplichte vakken die je moet volgen zoals Portugees, wiskunde, een tweede taal, lichamelijke opvoeding (gym) en filosofie. Maar ook dit kan verschillen per High School. 

Gemiddeld gezien ga je op een Portugese High School 6 tot 8 uur per dag naar school. Meestal begint de eerste les rond 9 uur 's ochtends en de laatste les eindigt rond 15 of 16 uur. De meeste scholen zijn goed bereikbaar lopend, met de bus of metro of je wordt gebracht door je gastgezin (indien school niet goed bereikbaar is). 

Sport & vrije tijd

Net zoals in Nederland worden er weinig tot geen naschoolse activiteiten georganiseerd via school. Wel kun je je aansluiten bij sportclubs of verenigingen. Zo kun je gaan voetballen of tennissen, of je kunt toneel les volgen of extra Portugese lessen nemen. Ook zijn er vaak volop mogelijkheden om te leren surfen, paardrijden of zeilen. 

De sfeer in Portugal is erg relaxed. Er wordt veel buiten geleefd maar toch zitten de luiken van een huis altijd potdicht. In de winter om de warmte binnen te houden en in de zomer om de warmte buiten te houden. Mensen genieten van het leven en zoeken elkaar op voor de gezelligheid. Portugezen zijn over het algemeen goede dansers en houden van hun feesten.

Eten is belangrijk binnen de Portugese cultuur. Met een diverse keuken en verschillende traditionele gerechten binnen de regio's is het aanbod enorm. Er zijn door het hele land goede restaurants en kleine typische tascas te vinden. Over het algemeen eten de Portugezen veel buiten de deur. Voornamelijk wordt er vis gegeten wat niet gek is door de kustlijn van 850 kilometer. Niet alleen visrecepten doen het goed, er wordt ook vlees gegeten. 

Excursies & tripjes

Door de uitstekende infrastructuur kun je veel zelf gaan ontdekken met bijvoorbeeld je gastgezin of anderen, maar in de lente wordt er ook een 2 daagse trip naar Porto georganiseerd (optioneel). De kans om meer te zien van deze prachtige stad in Portugal! 

Programma's

In Portugal hebben we diverse programma's om uit te kiezen. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. In het 5 en 10 maanden programma zit ook een oriëntatie dag inbegrepen. Ga je een volledig schooljaar weg of liever korter? Het kan allemaal bij Into! Zie aan de rechter kant alle mogelijkheden.

Deze website maakt gebruik van cookies.