Schotland: op zoek naar het monster van Loch Ness

Ruig landschap, Doedelzak, Kilt 10 mnd. 14-18 jaar

Een High School programma in Schotland geeft je de mogelijkheid meer te zien van de prachtige 'Lowlands' en de ruige schoonheid van de 'Highlands'. Of wat dacht je van het het monster van Loch Ness?

Schotland is het meest noordelijke deel van Groot Brittannië. Een High School programma in Schotland geeft je de mogelijkheid meer te zien van de prachtige 'Lowlands' en de ruige schoonheid van de 'Highlands', de eilanden en de kust. De Schotten zijn erg gastvrij en familie speelt een belangrijke rol in het leven van de Schotten.

High School in Schotland

Het schoolsysteem in Schotland is vergelijkbaar met het schoolsysteem in Engeland. De Schotse kinderen gaan naar 'Lower Secondary Education' vanaf hun 12e tot hun 16e.
Daarna is het optioneel  om naar 'Highers' te gaan. Er zijn vijf verschillende niveau's die kinderen kunnen volgen op 'Highers' (Access, Intermediate 1, Intermediate 2, Higher Level en Advanced Higher). Advanced Highers is vergelijkbaar met 'A levels' in Engeland. Bij alle niveaus kies je voor meestal vier vakken. Op bijna alle scholen is een uniform verplicht.

Na het volgen van een (Advanced Higher) High School jaar in Schotland kun je toegang verkrijgen tot universiteiten in de gehele UK, perfect als je hier verder wilt studeren!

Sport en Vrije Tijd

De Schotten vinden sport belangrijk. Op sommige scholen kun je je aansluiten bij een sportteam maar de meeste sport activiteiten vinden plaats in de gemeenschap. Populaire sporten zijn bijvoorbeeld rugby, voetbal, basketbal en netbal. Ook andere activiteiten zijn populair zoals dansen of muziekles.

In Schotland bieden we diverse programma's aan om uit te kiezen. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever korter? Het kan allemaal bij Into! Zie aan de rechter kant alle mogelijkheden.