Spanje: het land van zon en heerlijke tapas

Beachlife, Siesta, Relaxte sfeer, Tapas 3, 5 of 10 maanden 14-18 jaar

Hola! Welkom in het land van paella, flamenco, stralende zon en een gastvrije cultuur. De rijke cultuur en de bruisende levensstijl maken Spanje tot een ideale bestemming voor een High School programma.

Spaans wordt door ongeveer 400 miljoen mensen gesproken als moedertaal. De beste manier om de taal te leren is door naar een Spaanstalig land te gaan en jezelf onder te dompelen in de taal en de cultuur. Je zult zien dat je in no-time de Spanjaarden kunt verstaan en aan het eind van je High School programma zul je de taal waarschijnlijk goed beheersen.

Lees gratis onze uitgebreide brochure Alles nog eens rustig nalezen? Bekijk onze volledige brochure met alle informatie.

De Spanjaarden zijn erg open en hebben een vriendelijke manier van doen; dat maakt het makkelijk contacten te leggen en nieuwe vrienden te maken.

High School in Spanje

Net zoals je Spaanse leeftijdsgenoten ga je naar een lokale High School en volg je samen de lessen. De sfeer op de Spaanse scholen is informeel, maar toch is het anders dan je gewend bent; traditioneler en iets strengere regels.

Studenten worden in het algemeen geplaatst in de laatste twee jaren, het zogenoemde 'Bachillerato'. Naast verplichte vakken kun je kiezen voor
verschillende richtingen waaronder natuurwetenschappen,
kunst of technologie. De scholen beginnen meestal om 9 uur en rond 15 uur ben je klaar. Naschoolse activiteiten spelen zich met name af op lokale clubs of verenigingen, zoals we dat in Nederland gewend zijn.

Net zoals in Nederland worden er weinig tot geen naschoolse activiteiten georganiseerd via school. Wel kun je je aansluiten bij sportclubs of verenigingen. Zo kun je gaan voetballen of tennissen, of je kunt toneelles volgen of extra Spaanse lessen nemen.

Door het heerlijke klimaat zijn Spanjaarden veel buiten. Ze gaan graag naar een tapasbar, shoppen, slenteren langs de boulevard of met vrienden naar de bioscoop. Ook de dagelijkse routine is heel anders dan wij gewend zijn. De avonduren zijn de belangrijkste van de dag. Ze eten zelden voor 21.00 uur en in de middag houden ze vaak een siësta.

Onze deelnemers die naar Spanje gaan beginnen met een Welcome Camp in Madrid. Gedurende de oriëntatie krijg je een taalcursus Spaans en naast workshops worden er ook excursies georganiseerd. Je bezoekt highlights zoals Plaza Mayor, Tapas Trail en Museo Nacional Centro de Arte Reine Sofia. Daarnaast krijg je tijd om te shoppen op bijvoorbeeld de Gran Via, de grootste winkelstraat van Madrid. Een flamenco diner of een theatervoorstelling maakt de oriëntatie compleet.

Excursies & tripjes

Zin om je High School avontuur te combineren met lokaal georganiseerde reisjes? Dat kan! Deze reisjes worden optioneel geboekt via onze partnerorganisatie in Spanje. Nu al meer informatie? Neem dan even contact op met ons kantoor.

DELE examen (optioneel)

Ons Into kantoor in Spanje helpt je graag bij het behalen van een officieel certificaat voor je kennis van het Spaans. Het 'Diplomas de Español como Lenga Extrangera' (DELE) wordt in opdracht van het Ministerie van Onderwijs en Wetenschap afgenomen door het Instituto Cervantes.
Het certificaat is internationaal erkend en geldt in Spanje als een kwaliteitskeurmerk voor verschillende instituten en universiteiten.

Kosten: wat is inclusief en exclusief?

Lees hieronder wat er wel en niet inbegrepen zit in onze prijzen.

Inbegrepen in onze prijs:

►Een persoonlijk kennismakingsgesprek
►Goede voorbereiding en begeleiding
►Into Newslinks
►Voorbereidingsweekend voor deelnemer
►Informatiemiddag voor de ouders
►Into T-shirt
►Handboek voor de deelnemer
►Handboek voor de ouders
►Advies en hulp bij de visumaanvraag
►Schipholservice bij het vertrek
►Verzekeringen: medisch, ongevallen, aansprakelijkheid & bagage
►Retourticket naar het gastland
►Welcome Camp in Madrid
►Ontvangst op de eindbestemming
►Transfer naar het geselecteerde gastgezin
►Huisvesting bij geselecteerde gastgezin, incl. maaltijden
►Plaatsing op een lokale High School
►Plaatselijke begeleiding en ondersteuning tijdens het hele verblijf in het buitenland
►Begeleiding thuisblijvers tijdens verblijf deelnemer in het buitenland
►Noodtelefoonnummer: beschikbaar 24 uur per dag voor vragen / problemen in het gastland
►Op aanvraag: persoonlijk contact met een Into Returnee
►Welcome Home mailing
►Het Into deelnamecertificaat
►Voortgangsrapporten voor de ouders
►Deelname aan de Into Returnee Club

Niet inbegrepen in onze prijs:

►Zakgeld en persoonlijke uitgaven;  € 200,- / 250,- per maand
►Vaccinatiekosten (evt.)
►Into Annuleringsfonds (optioneel)
►Excursies of tripjes die lokaal door de organisatie of school worden georganiseerd (optioneel)
►Uitgaven ter plekke (evt.): schoolboeken, schooluniform, lunch op school, school transport, sportoutfit en materialen
►Eventuele wijziging datum vliegticket (altijd in overleg met Into)
Tips over de financiering? Hoe bekostig je een High School tussenjaar: 6 tips

Short Stay Spanje Liever een korter High School programma in Spanje?

Regiovoorkeur

Ga jij op uitwisseling naar Spanje dan kun je een regiovoorkeur opgeven.
De vijf regio's waar je uit kunt kiezen zijn: Madrid - Valencia - Alicante - Granada - Sevilla

Hier zijn echter wel kosten aan verbonden en we kunnen geen garantie geven. Echter onze partner gaat zijn best doen om in de aangegeven regio een passende school en gastgezin te vinden. Je betaald deze kosten uiteraard pas als je ook daadwerkelijk geplaatst wordt in de opgegeven voorkeur. Voor de actuele kosten informeer even bij ons kantoor (mail)