Tussenjaar in Spanje

Tijdens een tussenjaar in Spanje verblijf je bij een gezellig Spaans gezin en ga je naar een lokale High School. Je volgt samen met je Spaanse leeftijdsgenoten de lessen. De sfeer op de Spaanse scholen is informeel, maar toch is het anders dan je gewend bent; traditioneler en iets strengere regels.

Het leven in Spanje is zeker anders dan in Nederland. Door het heerlijke klimaat zijn Spanjaarden veel buiten en de dagelijkse routine is heel anders dan wij gewend zijn. Je gaat eerst naar school, je kan hier misschien zelfs lopend heen, en daarna eet je thuis een warme lunch. Na je heerlijke lunch mag je genieten van een siësta en vervolgens spreek je vaak af met je vrienden om gezellig in de stad te lopen, naar de film te gaan of van het weer te genieten op een terras. De Spanjaarden eten zelden voor 21:00, dus je kunt genieten van lange dagen!

Omdat de scholen geen naschoolse activiteiten organiseren raden wij het jullie aan om je aan te sluiten bij een sportclub of vereniging. Je kan gaan voetballen, tennissen, volleyballen of zelfs toneel-les volgen. Sommige studenten kiezen er ook voor om extra Spaanse lessen te nemen zodat ze nog sneller de taal vloeiend spreken.

Niet alleen de dagelijkse routine maar ook de feestdagen zijn iets anders in Spanje! Kerst wordt gevierd maar niet zo uitbundig als de driekoningen. Dit is een feestdag die erg gewaardeerd wordt door de Spanjaarden. Ben je er ook klaar voor om 12 druiven in een minuut te eten tijdens nieuwjaar?
In de vele regio’s van Spanje kun je verschillende leuke dingen ervaren. Zo viert Sevilla de Feria de Abril waar je kan genieten van een kleurrijk feest waar iedereen de flamenco danst. In Valencia kan je Las Fallas meemaken, een van de grootste en mooiste vuurwerk shows! Verder is het onwijs leuk om Granada te bezoeken, een erg mooie stad met spectaculaire architectuur. Ook leuk om te gaan skiën voor de liefhebbers.

Een tussenjaar in Spanje is een jaar vol tapas, familie, paella, zon en gezelligheid. Een jaar om niet te vergeten en iets wat je later altijd zal missen!

 

Deze website maakt gebruik van cookies.