USA: onze nummer 1 High School bestemming

Prom, Graduation, Sport, Teamspirit 5 of 10 maanden 15-19 jaar

Amerika is een fantastisch land met uitstekende High Schools, colleges en universiteiten, geweldige steden en een uniek studentenleven. Het blijft de wens van velen om de typische “American way of life” te ervaren en de “spirit” van een Amerikaanse High School te beleven. 

Mijn eerste Thanksgiving Lees de blog van Kelly over haar tussenjaar in Amerika

Amerika is het meest in trek bij onze deelnemers en is al jaren onze nummer 1 tussenjaar bestemming. Wil jij jezelf onderdompelen in het echte Amerikaanse High School leven, compleet met American football en cheerleaders? En wil je weten of het er op school echt zo aan toe gaat als in Amerikaanse films? Er is maar één manier om erachter te komen en dat is zelf naar Amerika te gaan!

Eén van de grootste voordelen van studeren in Amerika is dat je Engels enorm verbetert! Wat zeker een groot voordeel is als je later gaat solliciteren. Werkgevers verwachten vaak dat je minimaal twee of meer talen goed beheerst, dus een High School ervaring in Amerika staat zeker goed op je cv! Na je studie in Amerika kom je terug als een zelfstandig persoon met uitstekende talenkennis.

Lees gratis onze uitgebreide brochure Alles nog eens rustig nalezen? Bekijk onze volledige brochure met alle informatie.

High School in Amerika

Het studentenleven aan een Amerikaanse High School is echt uniek. Als student in Amerika kun je je aansluiten bij vele studentenverenigingen en clubs en deelnemen aan allerlei activiteiten waarbij je vrienden voor het leven maakt over de hele wereld en een onvergetelijke studietijd hebt.

Het leven op je High School is een belangrijk onderdeel van je verblijf in Amerika. Op een normale schooldag word je ‘s morgens door een schoolbus opgehaald, tenzij je vlakbij woont of eigen vervoer hebt. De lessen beginnen rond 8 uur. Na drie of vier lesuren is er een lunchbreak. In de kantine kun je voordelig en goed eten. De lessen eindigen ongeveer om 15 uur. Iedere dag krijg je dezelfde vakken, het is dus erg belangrijk dat je goed bedenkt welke vakken je kiest. Je decaan helpt je bij het kiezen van vakken en begeleidt je ook gedurende het hele schooljaar. 

Het schooljaar bestaat uit twee semesters. Het eerste semester begint in augustus/september, het tweede semester in januari/februari. Het Amerikaanse middelbare schoolsysteem duurt 12 jaar en als uitwisselingsstudent word je in de 10th, 11th of 12th ‘grade’ geplaatst. Een lesuur duurt circa 60 minuten en daarna wissel je van klaslokaal voor het volgende vak. Aangezien iedereen andere vakken heeft, betekent dit dat je elke dag met verschillende groepen studenten (ook met verschillende leeftijden) les krijgt. Vaak kun je op een High School in Amerika vakken kiezen zoals houtbewerken, drama en fotografie en zo jouw talenten verder ontwikkelen! Er zijn ook altijd een aantal verplichte vakken zoals Engels en 'American History'. 

High Schools in Amerika hebben niet alleen het doel om studenten voor te bereiden op een baan of vervolgopleiding, maar ook om andere talenten van studenten te ontdekken en te stimuleren. Zo kan je op een High School in Amerika ook vakken kiezen als debating of leadership. Door het kiezen van vele bijzondere vakken heb je een uitgelezen kans om alvast te proeven van bepaalde vakgebieden. Fijn om te kijken of een mogelijke vervolgopleiding wel echt jouw ding is. 

Sport & vrije tijd

Naast de normale lessen bieden veel scholen naschoolse activiteiten aan. Deze activiteiten zijn vrijwillig en duren tot ongeveer 17/18 uur èn is de perfecte kans om nieuwe vrienden te maken en/of (verborgen) talenten te ontdekken!

Sport is een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse High School. Je kunt meestal kiezen uit American football, baseball, basketbal, track en cheerleading. Je kunt er ook voor kiezen om je aan te sluiten bij het schoolorkest of de toneelclub. De sporten die aangeboden worden zijn per seizoen verschillend. Zo heb je de kans om zeker drie verschillende sporten te doen gedurende je schooljaar.

De vele uren die je op je High School doorbrengt, zijn de basis voor de ‘school spirit’. Deze komt vooral naar voren bij de sportwedstrijden die tussen verschillende High Schools worden gehouden. De wedstrijden worden bijgewoond door vele enthousiaste medescholieren en ouders. Maar ook ‘s avonds is de school vaak nog open voor activiteiten zoals concerten, theateruitvoeringen en feestjes. Hoogtepunt van het jaar is de 'Prom', een indrukwekkende en zeer feestelijke afsluiting van het schooljaar. 

Ook buiten het schoolleven is er van alles te beleven. Amerikaanse jongeren gaan graag shoppen in een echte 'Shopping Mall' of naar de bioscoop. Ook heeft Amerika vele nationale parken waar je naar hartelust kunt wandelen, mountainbiken, varen en meer! 

Welcome Camp

Als USA deelnemer neem je deel aan onze gave oriëntatie* in New York. Het is een unieke start van je programma en je maakt samen met andere uitwisselingsstudenten alvast kennis met de “American Way of Life”. Je gaat onder andere het Statue of Liberty, Chinatown, Ground Zero, Central Park en Time Square bezoeken. Ook zijn er workshops en is er tijd om te shoppen. Een ontzettend leuke start van je uitwisseling!*o.b.v beschikbaarheid

Excursies & tripjes

Zin om je High School avontuur te combineren met lokaal georganiseerde reisjes? Dat kan! Deze reisjes worden optioneel geboekt via onze partnerorganisatie in Amerika. Nu al meer informatie? Neem dan even contact op met ons kantoor. 

Kosten: wat is inclusief en exclusief?

Lees hieronder wat er wel en niet inbegrepen zit in onze prijzen.

Inbegrepen in onze prijs:

►Een persoonlijk kennismakingsgesprek
►Goede voorbereiding en begeleiding
►Into Newslinks
►Voorbereidingsweekend voor deelnemer
►Informatiemiddag voor de ouders
►Into T-shirt
►Handboek voor de deelnemer
►Handboek voor de ouders
►Advies en hulp bij de visumaanvraag   
►Schipholservice bij het vertrek
►Retourticket naar het gastland
►Welcome Camp in New York*
►Ontvangst op de eindbestemming
►Transfer naar het geselecteerde gastgezin
►Huisvesting bij geselecteerde gastgezin, incl. maaltijden
►Plaatsing op een lokale High School
►Plaatselijke begeleiding en ondersteuning tijdens het hele verblijf in het buitenland
►Begeleiding thuisblijvers tijdens verblijf deelnemer in het buitenland
►Noodtelefoonnummer: beschikbaar 24 uur per dag voor vragen / problemen in het gastland
►Op aanvraag: persoonlijk contact met een Into Returnee
►Welcome Home mailing
►Het into deelnamecertificaat
►Voortgangsrapporten voor de ouders
►Deelname aan de into Returnee Club

Niet inbegrepen in onze prijs:

►Administratiekosten bij inschrijving van €100
►Zakgeld en persoonlijke uitgaven;  € 200,- / 250,- per maand
►Vaccinatiekosten
►Verzekeringen: medisch, ongevallen, aansprakelijkheid & bagage
►into Annuleringsfonds (optioneel)
►Visumkosten en sevis fee
►Excursies of tripjes die lokaal door de organisatie of school worden georganiseerd (optioneel)
►Uitgaven ter plekke (evt.): schoolboeken, lunch op school, sportkeuring, sportoutfit en materialen
►Eventuele wijziging datum vliegticket (altijd in overleg met Into) 
Tips over de financiering? Hoe bekostig je een High School tussenjaar: 6 tips

Short Stay Argentinië Liever een korter High School programma in Argentinië?

 

Programma's

In Amerika hebben we diverse programma's om uit te kiezen. Bij alle High School programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever een half schooljaar? Het kan allemaal bij into Study Exchanges! Zie hieronder de mogelijkheden. 

USA Classic

In het Classic programma plaatsen we studenten in heel Amerika. Pas als we je plaatsing ontvangen weten we waar je naartoe gaat. Wij hebben goede ervaringen met plaatsingen in alle staten. 

Het is mogelijk, tegen een kleine vergoeding, een regio- of staatsvoorkeur aan te geven. Onze partnerorganisatie gaat zijn best doen om in de aangegeven regio of staat een passende school en gastgezin te vinden. Je betaald deze kosten uiteraard pas als je ook daadwerkelijk geplaatst wordt in de opgegeven voorkeur. Voor de actuele kosten informeer even bij ons kantoor (mail).

Verder is het belangrijk om te weten dat je op het Classic programma niet ouder dan 18,5 mag zijn bij aankomst in Amerika. 
 
Gastgezinnen krijgen geen vergoeding, zij geven zich op vanuit idealistische overwegingen. Ze zijn trots op hun land en willen graag hun eigen manier van leven aan anderen laten zien. Dat is de reden dat ze hun deuren openzetten voor een uitwisselingsstudent en deze opnemen in hun gezin.

USA Select Basic

Hou jij wel van een verassing, maar vind je goede begeleiding en hoge kwaliteit van het onderwijs ook belangrijk? Dan is het Select Basic programma hét programma voor jou. Bij dit programma geef je aan of je geplaatst wilt worden op een public of een private school. Het is bij dit programma ook mogelijk om meerdere jaren deel te nemen aan het high school programma! Je wordt op een school geplaatst op basis van je voorkeur voor public of private, maar ook op basis van jouw aanmelding. Het Select Basic team neemt jouw aanmelding zorgvuldig door. Ook is het mogelijk om je high school diploma te halen op dit programma! Laat het ons weten wanneer je hier interesse in hebt.

Op het Select Basic programma mag je maximaal 19 jaar zijn bij aankomst in Amerika.

Op het Select Basic programma word je in een vrijwillig gastgezin geplaatst. Gastgezinnen krijgen dus geen vergoeding, zij geven zich op vanuit idealistische overwegingen. Ze zijn trots op hun land en willen graag hun eigen manier van leven aan anderen laten zien. Dat is de reden dat ze hun deuren openzetten voor een uitwisselingsstudent en deze opnemen in hun gezin.

 

USA Select Basic PLUS

Het Select Basic PLUS programma lijkt over het algemeen op het Select Basic programma. Echter heb je met dit programma de mogelijkheid om twee voorkeursscholen door te geven uit een overzicht van totaal zeven scholen. Onze partner in Amerika zet zich in om jou op je eerste voorkeursschool te plaatsen! Je hebt de keuze uit 2 private boarding schools, 4 private day schools en 1 public day school. Daarnaast kun je ook langer dan één jaar deelnemen aan het high school leven in Amerika. Ook is het soms mogelijk om je high school diploma te halen op dit programma! Laat het ons weten wanneer je hier interesse in hebt.

Op het Select Basic PLUS programma mag je maximaal 19 jaar zijn bij aankomst in Amerika.

Wil je weten welke scholen dit zijn en waar in Amerika deze zich bevinden? Stuur dan een mail naar highschool@into-education.nl om het overzicht op te vragen!

Op het Select Basic PLUS programma word je in een vrijwillig gastgezin geplaatst. Gastgezinnen krijgen dus geen vergoeding, zij geven zich op vanuit idealistische overwegingen. Ze zijn trots op hun land en willen graag hun eigen manier van leven aan anderen laten zien. Dat is de reden dat ze hun deuren openzetten voor een uitwisselingsstudent en deze opnemen in hun gezin.

 

USA Select Choice

Wil jij volledige controle over op welke school en in welke stad jij je high school avontuur gaat doorbrengen? Kies dan voor het Select Choice programma! Hierbij kies je zelf precies op welke high school je terecht komt. Je hebt de keus uit diverse scholen in vele staten. Je kunt een school kiezen vanwege de locatie maar ook door te kijken wat het aanbod van de school is op het gebied van schoolvakken, sporten of andere activiteiten. We hebben een groot aanbod aan public high schools, maar ook is het mogelijk om naar een private high school te gaan. Verder kun je ook langer dan één jaar deelnemen aan het high school programma. Ook is het mogelijk om je high school diploma te halen op dit programma!

Op het Select Choice programma mag je maximaal 19 jaar zijn bij aankomst in Amerika.

Ben jij geïnteresseerd in dit programma? Stuur dan een mail naar highschool@into-eduction.nl om het overzicht van deelnemende scholen op te vragen.

Zowel de school als het gastgezin ontvangen een vergoeding voor jou als uitwisselingsstudent. Echter bij de screening van de gastgezinnen wordt er wel uitvoerig bekeken dat de gezinnen het wel vanuit een idealistisch oogpunt doen. Ze zijn trots op hun land en willen graag hun eigen manier van leven aan anderen laten zien. Dat is de reden dat ze hun deuren openzetten voor een uitwisselingsstudent en deze opnemen in hun gezin.

Short Stay Amerika Liever een korter High School programma in Amerika?

, ik ben Nienke. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Nienke Riedstra

Nienke Riedstra
National Manager

Bel mij
073-5941435

E-mail mij
nienke@into-education.nl

Experiences

Deze website maakt gebruik van cookies.