Voorbereiding

Bij into vinden wij een goede voorbereiding erg belangrijk. Dit helpt je goed op weg en je weet wat je te wachten staat tijdens je uitwisseling in het buitenland.

Persoonlijke kennismaking

De eerste stap in het aanmeldingsproces is een kennismakingsgesprek. Wij nodigen jou en je ouders uit voor een uitvoerig persoonlijk kennismakingsgesprek. Dit informatieve gesprek dient als wederzijdse kennismaking. Het kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos en kan in verschillende regio’s worden gehouden. Eventueel kan het ook via Skype, al spreken we je liever even persoonlijk.

Kennismaking Into Study Exchanges Vrijblijvend & kosteloos  

Jouw profiel maken

Na het tekenen van een overeenkomst ga jij aan de slag met het invullen van de aanmeldingsformulieren van onze partnerorganisatie in het land van jouw bestemming. Denk aan zaken zoals jouw hobby's en interesses, een brief aan je toekomstige gastgezin, maar ook een aanbevelingsbrief van school, bewijs van vaccinaties en meer. Dat kost even tijd maar daarmee kan onze partnerorganisatie op zoek naar een passend gastgezin en school. 

Zodra jouw aanmelding officieel is goedgekeurd ontvang je een officiële bevestiging. Nu gaat onze partner hard op zoek naar een leuk gastgezin en school voor je. Dat heeft even tijd nodig, de meeste plaatsingen komen binnen tussen mei en juli. Maar heel soms krijg je jouw plaatsing pas vlak voor vertrek. Spannend dus!

Pre Departure Seminar (PDS)

into is ervan overtuigd dat een goede voorbereiding een essentieel onderdeel is van een succesvolle uitwisseling. Ongeveer twee maanden voor vertrek is er voor alle deelnemers het voorbereidingsweekend, oftewel het PDS.

Op het PDS krijg jij informatie over het High School programma en daarnaast wordt je door middel van workshops voorbereid op jouw uitwisseling.

Het PDS wordt grotendeels door oud into deelnemers begeleidt, ideaal om al je vragen die je nog hebt aan hun te stellen. Ook is het een perfecte manier om alvast de eerste nieuwe vriendschappen te sluiten met mensen die hetzelfde gaan doen als jij!

Op deze manier stimuleren wij onze deelnemers om open te staan voor nieuwe gewoonten en gebruiken in het gastland. Daarnaast geven wij advies aan onze studenten, zodat ze weten wat ze kunnen doen in bepaalde situaties; als ze heimwee hebben bijvoorbeeld. Gedurende het weekend is er volop gelegenheid om aan oud-studenten vragen te stellen of te luisteren naar hun ervaringen.

Informatiebijeenkomst voor ouders/verzorgers

Op de laatste dag van het PDS is er voor de ouders/verzorgers een informatiebijeenkomst. Tijdens deze informatiemiddag proberen wij de ouders/verzorgers voor te bereiden op het vertrek van hun kind. Wij geven praktische informatie maar ook zullen wij aandacht besteden aan: communicatie, cultuurverschillen en regels. De ervaring van into is dat ouders/verzorgers een grote invloed hebben op een succesvol verloop van het programma van hun zoon of dochter.

Jouw plaatsing

Dan is daar het moment waarop wij jouw plaatsing binnenkrijgen, ofwel de school waar jij straks heengaat en bij welk gastgezin je mag gaan wonen tijdens je avontuur. Altijd een super spannend moment, we bellen je dan meteen even op en sturen daarna alles naar je toe. Hierna kun je snel contact gaan opnemen met je gastgezin, fijn om elkaar alvast een beetje te leren kennen. Ook voor je ouders! Ondertussen gaan wij aan de slag met jouw verzekering, vlucht en andere voorbereidingen. Ook kun je nu jouw visum gaan aanvragen (indien nodig), wij helpen je daarmee natuurlijk. 

Laatste voorbereidingen voor vertrek

Ondertussen heb je jouw visum binnen, weet je jouw vertrekdatum vanaf Schiphol en krijg je van ons de allerlaatste informatie voor je vertrek straks. Grote kans dat je niet alleen vliegt, zeker bij onze populaire bestemmingen, dus je bent vast met alle andere into deelnemers die je hebt ontmoet op het PDS al veel in contact. 

Het vertrek

En dan ineens is daar de dag van jouw vertrek. Je hebt je koffer vast al 10 keer opnieuw ingepakt, maar je bent er nu echt klaar voor. Op Schiphol wordt je opgewacht door iemand van ons into team. De juiste incheckbalie vinden, koffer inleveren, afscheid nemen en dan gaat jouw grote avontuur eindelijk echt beginnen!

Welcome Camp

Nagenoeg alle bestemmingen beginnen met een Welcome Camp.
Tijdens deze kampen kun je, samen met andere internationale uitwisselingsstudenten, alvast wennen aan de taal en het land. Er is genoeg tijd voor sightseeing en winkelen en tijdens diverse workshops krijgen jullie tips en adviezen over je uitwisseling. Daarnaast worden er leuke excursies georganiseerd.

Overige voorbereiding

Naast bovenstaande zaken ontvang je regelmatig een Newslink, een handboek (één voor studenten en één voor de ouders) en nog veel meer andere materialen en adviezen om je goed voor te bereiden op je aankomende uitwisseling! En natuurlijk staan wij op kantoor altijd voor jou en je ouders klaar bij vragen of hulp. 

Nieuwsbrief ontvangen? Wil jij niks meer missen? Schrijf je dan nu in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Deze website maakt gebruik van cookies.