Zwitserland: historische steden en natuurpracht

Chocolade, Kaas, Outdoor, Gastvrij 5 of 10 mnd. 14-18 jaar

Als je denkt aan Zwitserland, dan denk je  meeste onberispelijke sfeer, de Alpen en weiden met grazende koeien, chocolade en speciale kaas, zakmessen en horloges... Maar het is nog veel meer. Ga op uitwisseling naar dit bijzondere land en ontdek wat het je nog meer te bieden heeft.

Zwitserland is een federale parlementaire republiek bestaande uit 26 kantons. Er wonen bijna 8,2 miljoen mensen uit verschillende landen en het heeft daardoor een grote culturele en taalkundige rijkdom. Je denkt al snel aan de mooie natuur of hun speciale neutrale status, toch heeft dit land nog veel meer te bieden.

De Zwitsers zijn erg vriendelijk en gastvrij. Stiptheid en eerlijkheid zijn de belangrijkste eigenschappen van de Zwitsers, ook eerlijkheid en oprechte betrokkenheid stellen ze erg op prijs.

High School in Zwitserland

Het onderwijssysteem varieert sterk tussen de kantons. Dankzij de decentrale organisatie kan er rekening gehouden worden met de culturele en taalkundige verscheidenheid in Zwitserland.

Studenten die goede punten hebben en na denken over een vervolgopleiding aan de universiteit kunnen naar een "Gymnasium" of "Kantonsschule"  gaan in de Duitstalige gedeeltes van Zwitserland. Juist in deze plaatsen zijn ze erg geïnteresseerd in uitwisselingsstudenten.

Het onderwijs is van erg goed niveau en je kunt goed aan je talen werken want Duits, Frans en Engels word op de meeste scholen aangeboden. De verplichte vakken zijn meestal wiskunde, twee talen, geschiedenis, aardrijkskunde, biologie en scheikunde.

In Zwitserland zijn de mensen erg sportief en je kunt aan veel outdoor sporten deelnemen, maar ook sporten als voetbal, basketbal en hockey zijn erg populair. Net als in Nederland moet je je zelf inschrijven bij een vereniging.

In Zwitserland bieden we diverse programma's aan om uit te kiezen. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever korter? Het kan allemaal bij Into! Zie aan de rechter kant alle mogelijkheden. .