Australië: 6-12 weken High School

High School, Aboriginals, Outback divers 15-18 jaar en 9 maanden

Studeren op een High School in Australië is dé kans om naar een school te gaan aan de andere kant van de wereld! Bijna altijd zon, enorm vriendelijke mensen, rondspringende kangoeroes, Great Barrier Reef en nog zoveel meer te zien en te beleven!   

High School in Australië is erg populair dankzij de combinatie van kwalitatief goed onderwijs en de unieke lifestyle. Als internationale student heb je de keuze uit een breed aanbod aan vakken op verschillende niveaus. De Australische overheid bewaakt de kwaliteit van alle High Schools waaraan je kunt studeren.

Naast uitstekend onderwijs en een geweldig internationaal studentenleven, staat Australië bekend om haar gevarieerde landschappen en natuur. Door de geïsoleerde ligging komen er veel planten en dieren voor die je nergens anders ter wereld vindt, zoals krokodillen, haaien, slangen, koala’s en niet te vergeten kangoeroes. Ook vind je er een aantal van de mooiste stranden en beste (studenten)steden ter wereld, zoals Adelaide, Brisbane, Melbourne en Sydney.

De bewoners hebben een super relaxte levensstijl, zijn erg vriendelijk en houden van het (buiten)leven. In de zomer organiseren ze vaak strandfeesten en barbecues en zelfs in de wintermaanden zitten ze nog graag op het terras van een café om te genieten de winterzon.

High School in Australië

Het schoolsysteem in Australië staat goed aangeschreven, is van hoog niveau en biedt veel buitenschoolse activiteiten aan. Het schooljaar begint in februari en eindigt in december. Het is verdeeld in vier termijnen van ieder acht weken. Met de kerst heb je zes weken vakantie.

Je moet enkele verplichte vakken volgen, zoals Engels, geschiedenis en nog minstens één vak zoals wiskunde of scheikunde. Daarnaast heb je de keuze uit vele andere vakken en naschoolse activiteiten. 

Sport & vrije tijd

Sport wordt op school heel serieus genomen. Tijdens het schooljaar worden er veel wedstrijden gespeeld waar teams van verschillende scholen tegen elkaar spelen. 

In het dagelijks leven nemen hobby’s en sporten een belangrijke plaats in. De populariteit van de sporten kan verschillen per regio. In het algemeen zijn vooral zwemmen, rugby, cricket, hockey, basketbal, voetbal en Australian Football zeer geliefd. Naast sporten kun je ook kiezen voor verschillende andere activiteiten zoals muziekles. Net als in Nederland kun je je zelf aanmelden bij een club of vereniging. 

Programma's

In dit programma ga jij een aantal weken naar Australië, tussen de 6 en 12 weken. Jij kiest zelf hoe lang je wilt gaan. Je kunt vertrekken in januari, april, juni en july. Ook kun je een regio voorkeur aangeven (tegen extra betaling). Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Zie rechts alle mogelijkheden. 

 

High School Australië Toch liever langer naar Australië toe?

, ik ben Sophie. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Sophie van Ittersum

Sophie van Ittersum
Program Manager

Bel mij
073-5941435

E-mail mij
sophie@into-education.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.