Canada

Natuur, Wildlife, Wintersporten juli, januari 14-19

Prachtige natuur, afwisselend klimaat (met nog echte winters!) en een enorm gastvrije bevolking met een veelheid aan culturen waardoor je je snel thuis zult voelen. Welkom in het één na grootste land ter wereld, Canada!​

Studeren in Canada betekent toegang tot prachtige skigebieden en een grote verscheidenheid aan outdoor activiteiten zowel in de zomer als in de winter. In Canada vind je onder andere de Niagara Falls, gletsjers, de Rocky Mountains en natuurlijk grizzlyberen. Het land telt ook veel nationale en provinciale parken.

Het onderwijsniveau in Canada sluit goed aan bij het Nederlandse onderwijsniveau. Ook is er bijzonder veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de studenten. In tegenstelling tot Nederland, kun je in Canada je vakkenpakket helemaal zelf samenstellen. 

Omdat de Canadezen zo gastvrij zijn, zul je je binnen ‘no time’ thuis voelen bij je gastgezin. Ook wordt tijdens jouw studie in Canada jouw Engels snel stukken beter.

High School in Canada

In Canada is de kwaliteit van onderwijs erg goed, vergelijkbaar met Nederland. Er is veel aandacht voor de ontwikkeling van individuele studenten. De meeste scholen beginnen rond 8 uur en eindigen om 14.30 uur. Naast een aantal verplichte vakken (waaronder Engels en wiskunde) heb je ook de mogelijkheid om vakken te volgen die je in Nederland meestal niet hebt. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld psychology, photography, earth science, design en tourism. Het aanbod van vakken verschilt per school, dit heeft onder andere te maken met de grootte van de High School.

Het schooljaar bestaat uit twee semesters. Het eerste semester begint in september, het tweede semester in januari/februari. Het Canadese middelbare schoolsysteem duurt 12 jaar en als uitwisselingsstudent word je in de 10th, 11th of 12th ‘grade’ geplaatst. Een lesuur duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten en daarna wissel je van klaslokaal voor het volgende vak.

Sport & vrije tijd

Na school kun je meedoen met verschillende clubs en sporten. Populaire sporten zijn American football, soccer, rugby, icehockey, tennis, cross-country  en downhill skiing, snowboarding, volleyball, basketball, badminton, track & field en cross-country running.

Grote kans dat je Canadese gastgezin er vaak op uit trekt om te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Hiken, vissen, fietsen, skiën zijn slechts een aantal voorbeelden.

, ik ben Anne. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Anne de Bue

Anne de Bue
Program Manager

Bel mij
073-5941435

E-mail mij
anne@into-education.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.