Into Short Stay

Frankrijk: Taal & Cultuur

Taalcursus, Parijs, Vele excursies Juli 12-18 jaar

Zon, wijn, stokbrood en de Eiffeltoren zijn waarschijnlijk de eerste dingen die in je opkomen als je aan Frankrijk denkt. Maar het land heeft veel meer te bieden en dat kun je ervaren als je voor een Short Stay programma in Frankrijk kiest.

De Fransen zijn erg trots op hun land, op hun fantastische wijnen en geraffineerde keuken maar ook op hun architectuur. Het landschap is enorm divers: van vlakke weilanden tot dichte bossen en hoge bergen. Daarnaast zijn er bijzondere mooie plekken in Frankrijk, zoals de witte krijtrotsen van Normandië en de grillige kusten van Bretagne, de paarse lavendelvelden in de Provence, torenhoge kloven en mooie stranden aan de Côte d'Azur.

Vloeiend Frans leren spreken is je eerste prioriteit, maar je leert ook de basistechnieken van de Franse kookkunst en alles over de vele streekproducten van dit prachtige land. Tijdens je korte Short Stay avontuur in Frankrijk zit je meteen in de bruisende hoofstad van dit prachtige land. De taalschool bevindt zich namelijk in de regio Parijs, waar ook vele toeristische bezienswaardigheden, musea, theaters, cafeetjes en andere culturele voorzieningen gevestigd zijn. De Franse cultuur is bekend en geliefd over de hele wereld.

Een periode op een goede taalschool is een uitstekende manier om vertrouwd te raken met de taal en de Franse manier van leven. Goede kennis van de Franse taal in woord en geschrift is absoluut een pluspunt bij toekomstige sollicitaties. Met een groep internationale studenten volg je in de ochtend op werkdagen Franse les met een ervaren docent. 's Middags neem je deel aan georganiseerde activiteiten en sighseeing tripjes in de omgeving. Op woensdag heb je geen les en ga je een culturele activiteit ondernemen met je medestudenten. Alvast een tipje van de sluier qua excursies:

• Disneyland parijs
  • Eiffeltoren
  • Louvre
  • Notre-Dame
  • en meer ...

Tijdens je programma woon je bij een Frans gastgezin. De ideale combinatie om je geleerde Frans meteen in de praktijk te brengen en de beste manier om de Franse cultuur van binnenuit te ervaren. Alle maaltijden zijn inbegrepen bij het gastgezin. Je verblijft alleen of met een mede student bij het gezin.

In dit programma ga jij twee of drie weken naar Frankrijk. De eventuele derde week volg je geen taallessen meer maar spendeer je de hele week bij je gastgezin en kun je vanuit daar de Franse cultuur verder gaan ontdekken. Jij kiest zelf hoe lang je wilt gaan. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Zie rechts alle mogelijkheden.

De startdatum voor 2019:

• 2 weken: 29 juni t/m 13 juli 2019