Italië: 2 maanden op uitwisseling

Pizza en pasta, Prachtige landschappen, Historische steden diverse data mogelijk 14-18 jaar

"Bella Italia" is het land van de mooie taal, bruisende steden en de heerlijke Italiaanse keuken. Italianen zijn echte levensgenieters en ze houden van lekker eten, kunst, mode en mooie auto's. Ze brengen graag veel tijd door met hun familie en zijn zeer gastvrij. 

Italiaanse gezinnen zorgen meestal voor ten minste één gezamenlijke maaltijd per dag met de hele familie. Eten is er in overvloed en maaltijden zijn gevarieerd en bestaan meestal uit meerdere gangen. Het is een speciaal moment van de dag en Italianen hechten er veel waarde aan om samen aan tafel te zitten.

Vloeiend Italiaans leren spreken is je eerste prioriteit, maar je leert ook de basistechnieken van de Italiaanse kookkunst en alles over de vele gewoontes van dit fantastische land. 

Lange avonden op het terras. Perfecte melanzane alla parmigiana. Citroenen zo groot als voetballen. Pizza. Pasta carbonara zoals alleen Italianen ze kunnen maken. Heerlijk slenteren door Middeleeuwse Italiaanse stadjes. Wandelen door olijfboomgaarden en voor het ontbijt een frisse duik nemen in een meertje. Een High School avontuur om nooit meer te vergeten!

High School in Italië

Als uitwisselingsstudent wordt je in de 3de of 4de klas geplaatst op een 'scuola superiore' ergens in Italië. Het schooljaar begint in september en eindigt in Juni. Het Italiaanse schoolsysteem is een uitdaging, zeker omdat je vaak de taal nog niet goed beheerst in het begin. Het wordt dan ook aangeraden alvast een begin te maken met de Italiaanse taal voor je vertrekt. Een Italiaanse online taalcursus is inbegrepen in de prijs. Dat helpt je vast al een stuk op weg!

De lessen starten 's ochtends meestal rond half 9 en duren tot gemiddeld half 2 in de middag. Daarna ben je lekker vrij! Op sommige scholen ga je ook op zaterdagochtend naar school. Je krijgt les in onder andere Italiaans, wiskunde, geschiedenis en een of meerdere talen. Er is veel aandacht voor de individuele student. 

Sport & vrije tijd

Sommige scholen bieden studenten de optie om zich aan te sluiten bij een theater groep of bij een sportteam. Maar in de meeste gevallen kiezen studenten ervoor om je in jouw eigen buurt aan te sluiten bij een vereniging of club. Er zijn meestal veel mogelijkheden voor diverse sporten, dans of theatervormen. je hoeft je niet te vervelen! 

Veel Italiaanse jongeren spreken na school af om samen huiswerk te maken, te lunchen of ze ontmoeten elkaar op de 'Piazza, typische Italiaanse pleinen in steden of dorpen waar altijd leven is. 

Excursies & tripjes

Zin om je High School avontuur te combineren met lokaal georganiseerde reisjes? Dat kan! Deze reisjes worden optioneel geboekt via onze partnerorganisatie in Italië. Nu al meer informatie? Neem dan even contact op met ons kantoor. 

, ik ben Anne. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Anne de Bue

Anne de Bue
Program Manager

Bel mij
073-5941435

E-mail mij
anne@into-education.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.