Into Short Stay

Nieuw-Zeeland: 6-12 weken High School

High School, Wildlife, Maori, Beachlife divers 15-18 jaar

Het land van Lord of the Rings, goudgele stranden, gletsjers en outdoor sporten. Maar dat is nog niet alles; een land met vele internationale invloeden en waar de seizoenen net andersom zijn dan hier. Welkom in Nieuw-Zeeland!

In Nieuw-Zeeland is elke dag anders. Het land kent ontelbaar veel natuurparken, die enorm verschillend van elkaar zijn. Vulkanen, geisers, ongerepte bossen, ruige kustlijnen, gouden stranden, fjorden en gletsjers. Wat vind je eigenlijk niet down under? Natuurlijk bestaan er meer landen met zoveel natuur, maar op een relatief kleine oppervlakte is dit toch uniek.

De kiwi’s, zoals de Nieuw-Zeelanders genoemd worden, zijn ontzettend gastvrij, vriendelijk en super relaxed. Ze bieden direct hulp aan als je bijvoorbeeld de weg moet vinden. Ook maak je gemakkelijk contact, want ze maken graag een praatje.

High School in Nieuw-Zeeland

High School in Nieuw-Zeeland biedt je de mogelijkheid je kennis van de Engelse taal uit te breiden en tegelijkertijd dit prachtige land te ontdekken. Scholen in Nieuw-Zeeland organiseren vaak veel buitenschoolse activiteiten voor hun leerlingen.

Het onderwijs in Nieuw-Zeeland is erg goed, het schooljaar begint in februari en eindigt in november / december en is in 4 'terms' verdeeld. De scholieren volgen 5 tot 6 vakken, waarvan enkele verplicht zijn en andere vrij om te kiezen, zoals toerisme, fotografie en design. Per 'term' kun je nieuwe extra vakken kiezen. Er zullen veel internationale studenten zijn op je High School! Er is een grote kans dat een uniform verplicht is. Maar gelukkig hoef je dan 's ochtends niet te bedenken wat je die dag aan moet doen naar school.

Scholen hebben meestal een ruim aanbod van sportteams en clubs waaruit je kunt kiezen. Een paar voorbeelden van sporten zijn softbal, roeien, tafeltennis, hockey, basketbal, rugby, atletiek, golf, maar er is nog veel meer.

Ook buiten school kun je je vaak aansluiten bij clubs en verenigingen. Eigenlijk zijn alle buitensporten mogelijk en scholen trekken vaak met hun studenten de natuur in om leuke activiteiten te ondernemen. Elke regio heeft zijn eigen flora en fauna, van rivieren en bergen tot gletsjers en vulkanen.

In dit programma ga jij een aantal weken naar Nieuw-Zeeland, tussen de 6 en 12 weken. Jij kiest zelf hoe lang je wilt gaan. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Zie rechts alle mogelijkheden.

De startdatums voor 2019 zijn:

• 2 februari 2019
  • 13 april 2019