Voorbereiding

Bij into vinden wij een goede voorbereiding erg belangrijk. Dit helpt je goed op weg en je weet wat je te wachten staat.

Persoonlijke kennismaking

De eerste stap in het aanmeldingsproces is een kennismakingsgesprek. Wij nodigen jou en je ouders uit voor een uitvoerig persoonlijk kennismakingsgesprek. Dit informatieve gesprek dient als wederzijdse kennismaking. Het kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos en kan in verschillende regio’s worden gehouden.

Mini Pre- Departure Seminar (PDS)

into is ervan overtuigd dat een goede voorbereiding een essentieel onderdeel is van een succesvolle uitwisseling. Ongeveer een tot twee maanden voor vertrek is er een persoonlijke uitvoerige voorbereidingsdag, het Mini PDS.

Op het Mini PDS krijgt de deelnemer informatie over het programma en daarnaast wordt de deelnemer door middel van rollenspellen en activiteiten voorbereid op de uitwisseling. Het PDS wordt door een oud into deelnemer begeleidt, ideaal om al je vragen die je nog hebt aan hem of haar te stellen.

Op deze manier stimuleren wij onze deelnemers om open te staan voor nieuwe gewoonten en gebruiken in het gastland. Daarnaast geven wij advies aan onze studenten, zodat ze weten wat ze kunnen doen in bepaalde situaties; als ze heimwee hebben bijvoorbeeld. Gedurende de dag is er volop gelegenheid vragen te stellen of te luisteren naar hun ervaringen.

Informatie voor ouders/verzorgers

Ook de ouders worden niet vergeten. Zij hebben na afloop van het mini PDS de kans om al hun vragen te stellen als zij hun zoon of dochter ophalen. Ook ontvangen zij een uitgebreid handboek met informatie over de aankomende uitwisseling. 

Overige voorbereiding

En natuurlijk staan wij op kantoor altijd voor jou en je ouders klaar bij vragen of hulp. 

Deze website maakt gebruik van cookies.