Spanje: 2 maanden High School

High School, Heerlijk klimaat, Tapas september of januari 14-18 jaar

Hola! Welkom in het land van paella, flamenco, stralende zon en een gastvrije cultuur. De rijke cultuur en de bruisende levensstijl maken Spanje tot een ideale bestemming voor een High School programma.

Spaans wordt door ongeveer 400 miljoen mensen gesproken als moedertaal. De beste manier om de taal te leren is door naar een Spaanstalig land te gaan en jezelf onder te dompelen in de taal en cultuur. Je zult zien dat je in no-time de Spanjaarden goed kunt verstaan en aan het eind van je High School programma zul je de taal waarschijnlijk aardig goed beheersen.

De Spanjaarden zijn erg open en hebben een vriendelijke manier van doen; dat maakt het makkelijk contacten te leggen en nieuwe vrienden te maken.

High School in Spanje

Net zoals je Spaanse leeftijdsgenoten ga je naar een lokale High School en volg je samen de lessen. De sfeer op de Spaanse scholen is informeel, maar toch is het anders dan je gewend bent; traditioneler en iets strengere regels.

Studenten worden in het algemeen geplaatst in de laatste twee jaren, het zogenoemde 'Bachillerato'. Naast verplichte vakken kun je kiezen voor verschillende richtingen waaronder natuurwetenschappen, kunst of technologie. De scholen beginnen meestal om 9 uur en rond 15 uur ben je klaar. Naschoolse activiteiten spelen zich met name af op lokale clubs of verenigingen, zoals we dat in Nederland gewend zijn.

Sport & vrije tijd

Net zoals in Nederland worden er weinig tot geen naschoolse activiteiten georganiseerd via school. Wel kun je je aansluiten bij sportclubs of verenigingen. Zo kun je gaan voetballen of tennissen, of je kunt toneelles volgen of extra Spaanse lessen nemen. 

Door het heerlijke klimaat zijn Spanjaarden veel buiten. Ze gaan graag naar een tapasbar, shoppen, slenteren langs de boulevard of met vrienden naar de bioscoop. Ook de dagelijkse routine is heel anders dan wij gewend zijn. De avonduren zijn de belangrijkste van de dag. Ze eten zelden voor 21.00 uur en in de middag houden ze vaak een siësta.

DELE examen (optioneel)

Ons Into kantoor in Spanje helpt je graag bij het behalen van een officieel certificaat voor je kennis van het Spaans. Het 'Diplomas de Español como Lenga Extrangera' (DELE) wordt in opdracht van het Ministerie van Onderwijs en Wetenschap afgenomen door het Instituto Cervantes.
Het certificaat is internationaal erkend en geldt in Spanje als een kwaliteitskeurmerk voor verschillende instituten en universiteiten.

Programma's

In dit programma ga jij 2 maanden naar Spanje om jezelf onder te dompelen in het echte High School leven! Je woont bij een gastgezin in de buurt van je school, vaak gaan gezinsleden van ditzelfde gezin naar dezelfde school!

 

High School Spanje Toch liever langer naar Spanje toe?

, ik ben Sophie. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Sophie van Ittersum

Sophie van Ittersum
Program Manager

Bel mij
073-5941435

E-mail mij
sophie@into-education.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.