Into Short Stay

Amerika: 4 weken High School

High School, Sport, Teamspirit, Gastgezin divers 15-18 jaar

Amerika is een fantastisch land met uitstekende High Schools, colleges en universiteiten, geweldige studentensteden en een uniek studentenleven. Het blijft de wens van velen om de typische “American way of life” te ervaren en de “spirit” van een Amerikaanse High School te beleven.

Amerika is het meest in trek bij onze deelnemers en is al jaren onze nummer 1 bestemming. Wil jij jezelf onderdompelen in het echte Amerikaanse High School leven, compleet met American football en cheerleaders? En wil je weten of het er op school echt zo aan toe gaat als in Amerikaanse films? Er is maar één manier om erachter te komen en dat is zelf naar Amerika te gaan!

High School in Amerika

Het studentenleven aan een Amerikaanse High School is echt uniek. Het leven op je High School is een belangrijk onderdeel van je verblijf in Amerika. Op een normale schooldag word je ‘s morgens door een schoolbus opgehaald, tenzij je vlakbij woont of eigen vervoer hebt. De lessen beginnen rond 8 uur. Na drie of vier lesuren is er een lunchbreak. In de kantine kun je voordelig en goed eten. De lessen eindigen ongeveer om 15 uur.

Naast de normale lessen bieden veel scholen naschoolse activiteiten aan. Deze activiteiten zijn vrijwillig en duren tot ongeveer 17/18 uur èn is de perfecte kans om nieuwe vrienden te maken en/of (verborgen) talenten te ontdekken!

Sport is een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse High School. Je kunt meestal kiezen uit American football, baseball, basketbal, track en cheerleading. Je kunt er ook voor kiezen om je aan te sluiten bij het schoolorkest of de toneelclub. De sporten die aangeboden worden zijn per school en seizoen verschillend.

De vele uren die je op je High School doorbrengt, zijn de basis voor de ‘school spirit’. Deze komt vooral naar voren bij de sportwedstrijden die tussen verschillende High Schools worden gehouden. De wedstrijden worden bijgewoond door vele enthousiaste medescholieren en ouders. Maar ook ‘s avonds is de school vaak nog open voor activiteiten zoals concerten, theateruitvoeringen en feestjes. Hoogtepunt van het jaar is de 'Prom', een indrukwekkende en zeer feestelijke afsluiting van het schooljaar.

Ook buiten het schoolleven is er van alles te beleven. Amerikaanse jongeren graag gaan shoppen in een echte 'Shopping Mall' of naar de bioscoop. Ook heeft Amerika vele nationale parken waar je naar hartelust kunt wandelen, mountainbiken, varen en meer!

Programma

In dit programma ga jij 4 weken naar Amerika om jezelf onder te dompelen in het echte High School leven! Je woont bij een gastgezin in de buurt van je school, vaak gaan gezinsleden van ditzelfde gezin naar dezelfde school!

Toch liever een langer High School programma in Amerika? Klik dan hier