Costa Rica

Spaans, Wildlife, Vulkanen juli of begin augustus 14-18

Pura Vida! Dit is een uitdrukking die veel wordt gebruikt door Costa Ricanen, ofwel ’Ticos’. De letterlijke vertaling is 'puur leven' maar de uitdrukking heeft meer betekenis en wordt gebruikt om te laten weten dat alles goed gaat of als je iemand gedag zegt. 

Deze expressie zegt iets over de Ticos: geniet van het leven!  De Costa Ricanen hechten veel waarde aan familie, brengen veel tijd samen door en zijn erg gastvrij. Ze houden van levendigheid, tradities en familiefeesten. 

Costa Rica heeft ongeveer 4,3 miljoen inwoners en is een Midden-Amerikaans land dat grenst aan Panama en Nicaragua. Costa Rica betekent letterlijk 'rijke kust'. Dit komt omdat de biodiversiteit ongelooflijk groot is en er veel verschillende planten- en dierensoorten voorkomen. Je vindt er tropische regenwouden, vulkanen, nationale parken en mooie stranden. 

High School in Costa Rica

De inwoners van Costa Rica besteden veel aandacht aan het schoolsysteem en scholen zijn vaak internationaal georiënteerd. Sommige lessen worden dan ook in het Engels gegeven, ideaal voor een uitwisselingsstudent. Tussen de middag wordt er siësta gehouden en op de meeste scholen wordt een schooluniform gedragen. 

De lessen zijn van ongeveer 8 uur tot 16 uur en je zult een vast rooster hebben met een aantal verplichte vakken zoals wiskunde, wetenschap, aardrijkskunde en Spaans en vaak een aantal keuzevakken zoals muziek, kunst, religie en Engels. In Costa Rica begint het schooljaar in februari en eindigt het in november/december.

Sport & vrije tijd

Na schooltijd kun je je aanmelden voor sporten of activiteiten op school of in de gemeenschap. Voetbal, volleybal, dans en zwemmen zijn populair en daarnaast gaan jongeren graag naar de film of shoppen. Vooral brengen ze graag veel tijd met familie en vrienden door.

Programma's

Met het short stay programma in Costa Rica kun je in de zomervakantie kiezen om 3, 4 of 5 weken naar het prachtige land te gaan. Omdat de school periode's anders lopen dan in Nederland, zul je tijdens deze weken gewoon naar een lokale middelbare school kunnen gaan! Zo leer je hoe echte Tico's hun dagelijkse leven doorbrengen en krijg je in de weekenden de kans om de prachtige omgeving te verkennen.

Wil je liever op een ander moment deelnemen aan een short stay programma in Costa Rica? Laat het ons weten en we kijken wat we voor je kunnen doen!

, ik ben Sophie. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Sophie van Ittersum

Sophie van Ittersum
Program Manager

Bel mij
073-5941435

E-mail mij
sophie@into-education.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.