Frankrijk

High School, Parijs, Afwisselende natuur Januari, maart of augustus 14-18 jaar

Zon, wijn, stokbrood en de Eiffeltoren zijn waarschijnlijk de eerste dingen die in je opkomen als je aan Frankrijk denkt. Maar het land heeft veel meer te bieden en dat kun je ervaren als je voor een kort High School avontuur in Frankrijk kiest.

De Fransen zijn erg trots op hun land, op hun fantastische wijnen en geraffineerde keuken maar ook op hun architectuur. Het landschap is enorm divers: van vlakke weilanden tot dichte bossen en hoge bergen. Daarnaast zijn er bijzondere mooie plekken in Frankrijk, zoals de witte krijtrotsen van Normandië en de grillige kusten van Bretagne, de paarse lavendelvelden in de Provence, torenhoge kloven en mooie stranden aan de Côte d'Azur. 

Vloeiend Frans leren spreken is je eerste prioriteit, maar je leert ook de basistechnieken van de Franse kookkunst en alles over de vele streekproducten van dit prachtige land. Tijdens je korte High School avontuur in Frankrijk zit je meteen in de bruisende Franse wereld. De scholen bevinden zich namelijk vaak in of nabij het stadscentrum, waar ook de vele musea, theaters, cafeetjes en andere culturele voorzieningen gevestigd zijn. De Franse cultuur is bekend en geliefd over de hele wereld.

High School in Frankrijk

Een periode op een Frans Lycée (High School) is een uitstekende manier om vertrouwd te raken met de taal en de Franse manier van leven. Goede kennis van de Franse taal in woord en geschrift is absoluut een pluspunt bij toekomstige sollicitaties. Het schooljaar start in september en eindigt in juni. Een gemiddelde schooldag begint rond half 9 en duurt tot half 4. Op woensdagmiddag ben je vrij. 

Je hebt ongeveer 25 lesuren per week. Je volgt verplichte vakken zoals Frans, wiskunde, scheikunde, aardrijkskunde en geschiedenis. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een andere taal, kunst of informatica kiezen. Franse studenten lunchen meestal gezamenlijk in de schoolkantine. 

Sport & vrije tijd

Er worden via school meestal geen naschoolse activiteiten georganiseerd. Je kunt je wel aanmelden bij een sportvereniging (bijvoorbeeld rugby, tennis, voetbal of atletiek) of bij een kunstschool of een jongerenvereniging in de gemeenschap waar jij woont.

Er zijn vele natuurgebieden in Frankrijk waardoor je een brede keus hebt uit activiteiten zoals: kanoën, mountainbiken, zwemmen en wandelen. 

Frankrijk staat bekend als het land waar altijd veel aan sport en spel wordt gedaan. Het is uiteindelijk het land waar de Tour de France als bakermat voor het wielrennen is ontstaan. Frankrijk is een grootheid geworden op het gebied van voetbal en rugby. Maar vergeet niet dat Jeu de Boules volkssport nummer 1 is.

Programma

In dit programma ga jij een aantal weken naar Frankrijk, tussen de 4 en 8 weken. Jij kiest zelf hoe lang je wilt gaan. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Zie rechts alle mogelijkheden. 

High School Frankrijk Toch liever langer naar Frankrijk toe?

, ik ben Sophie. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Sophie van Ittersum

Sophie van Ittersum
Program Manager

Bel mij
073-5941435

E-mail mij
sophie@into-education.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.