Duitsland

Zwarte woud, Voetbal, Bratwurst divers 14-18

Dichtbij huis, maar zeker niet minder interessant is een uitwisseling in Duitsland. Perfect om je Duits te verbeteren. Maar vergis je ook niet in de schoonheid van onze buren, een groot land met een veelheid aan natuur en cultuur. 

Van de kust in het noorden met zijn prachtige stranden en havens, dan verder naar het zuiden naar het sprookjesachtige Rijndal met zijn beroemde wijnen, helemaal tot aan het zuidelijke Beierse Woud en de toppen van het Zwarte Woud. Duitsland staat ook bekend om zijn folkloristische festivals. Het Oktoberfest in München of het carnaval in Keulen. Tijdens een uitwisseling dompel je je helemaal onder in de Duitse cultuur en leer je deze van dichtbij kennen.

Inwoners van Duitsland zijn erg trots op hun land. Ze zijn erg stipt, dus kom niet te laat als je met iemand hebt afgesproken. Ook staan Duitsers bekend als gezelschapsmensen, ze houden wel van een feestje, zoeken graag andere mensen op en eten en drinken graag met elkaar. In het begin kunnen ze wat gesloten zijn, maar als je ze leert kennen zul je je snel onderdeel voelen van een rijke cultuur. 

High School in Duitsland

Het voortgezet onderwijs in Duitsland wordt onderverdeeld in Sekundarstufe/Sekundarbereich I (leeftijd van 10 tot 16 jaar) en een Sekundarstufe/Sekundarbereich II (leeftijd van 16 tot 19 jaar). De meeste uitwisselingsstudenten komen in Sekundarstufe II terecht, wat vergelijkbaar is met VWO niveau in Nederland.

Het Duitse schoolsysteem verschilt verder niet veel van het Nederlandse. Studenten kunnen meestal een aantal vakken kiezen waarin ze zich kunnen specialiseren naast de overige verplichte lessen zoals Duits en wiskunde. Je zult, net als in Nederland, vaak met de fiets naar school gaan of met het openbaar vervoer. School begint meestal om 8 uur 's ochtends en duurt tot half 2 's middags.

Programma's

In dit programma ga jij 2 maanden naar Duitsland om jezelf onder te dompelen in het echte High School leven! Je woont bij een gastgezin in de buurt van je school, vaak gaan gezinsleden van ditzelfde gezin naar dezelfde school!

, ik ben Anne. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Anne de Bue

Anne de Bue
Program Manager

Bel mij
073-5941435

E-mail mij
anne@into-education.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.