5 redenen om op uitwisseling te gaan!

Dinsdag 15 februari 2022
Blogs

Een uitwisseling naar het buitenland is niet een stap die je zomaar zet. Vaak wik en weeg je eindeloos of je het avontuur wel aan moet gaan. In deze blog geven we 5 redenen waarom je wél op uitwisseling moet gaan!

1. Je doet ervaring op voor het leven!

Tijdens je uitwisseling kom je in een nieuwe omgeving terecht. In het begin ben je waarschijnlijk nog onbekend met je gastgezin, het schoolsysteem en de dagelijkse gang van zaken. Om mee te doen, leer je je dus snel aan te passen aan een nieuwe wereld. Daarnaast ben je ook ver weg van je vertrouwde omgeving, waardoor je leert erg zelfstandig te zijn. Deze opgedane skills komen jou later altijd weer goed van pas!

2. Je leert een nieuwe taal

Elke dag zul je te maken krijgen met een andere taal. Je hoort en ziet het overal! Hierdoor zul je het snel oppakken en het uiteindelijk misschien wel vloeiend kunnen spreken. Soms horen we van studenten dat ze zelfs in een andere taal gedroomd hebben!

3. Je maakt nieuwe vrienden

Tijdens je uitwisseling in het buitenland ga je naar een middelbare school. Daar leer je vaak veel nieuwe mensen kennen: in je sportteam, in de klas of je nieuwe gastgezin. Soms komt het ook voor dat je met andere uitwisselingsstudenten op school zit. Op die manier doe jij allerlei internationale contacten op!

4. Je krijgt meer begrip voor een andere cultuur

Door dagelijks in een andere cultuur te leven en ervoor open te staan, begrijp je de gebeurtenissen en mensen om je heen beter. Je leert over andere gebruiken en zult het vergelijken met hoe we het in Nederland doen. 

5. Je blijft in een leerritme

Omdat je tijdens een uitwisseling doordeweeks naar school gaat, blijf je in het leerritme. Mocht je na jouw avontuur weer verder gaan met je opleiding, dan is het makkelijker om het leren weer op te pakken. 

Voor iedereen geldt weer een andere reden om het avontuur aan te gaan. Zo'n ervaring is in ieder geval ontzettend waardevol en zul je nooit meer vergeten! 

Deze website maakt gebruik van cookies.