Zweden: Highschool bestemming in opkomst!

Bossen, Wintersport, Hippe steden 3, 5 of 10 mnd. 14-18 jaar

Het indrukwekkende noorden van Europa. Zweden, het land van ongerepte natuur, hippe steden, IKEA en Pippi Langkous. Een enorm inspirerende omgeving voor een (half) jaar Highschool!

Dit Scandinavische land heeft (slechts) 9,2 miljoen inwoners en heeft een adembenemend mooie ongerepte natuur. In de natuur mag iedereen zich vrij bewegen, ook op privéterrein. In de hoofdstad Stockholm wordt ieder jaar de Nobelprijs uitgereikt. Ander belangrijke steden zijn Uppsala en Malmö die vooral bekend zijn vanwege de universiteiten.

Het onderwijs in Zweden staat erg goed aangeschreven. Mede daardoor is het een steeds populairder wordende bestemmingen van internationale studenten. In Zweden krijgen onderwijsinstellingen en studenten veel vrijheid in het samenstellen van hun studieprogramma’s. Eigen initiatief en onafhankelijk denken worden aangemoedigd. De klassen zijn relatief klein en de sfeer is informeel.

De Zweden zijn een erg open en vriendelijk volk. Ze zijn erg verbonden met de natuur. Ze brengen de warme zomermaanden voor het grootste gedeelte door in de natuur, in de bossen of op het water.

High School in Zweden

High School heet in Zweden “gymnasium”. Dit kan een beroepsgerichte opleiding zijn zoals kappersgymnasium of bouwvakkersgymnasium, of een meer theoretische opleiding die toegang geeft tot de hogeschool of universiteit.

Het Zweedse schooljaar is verdeeld in twee semesters en begint eind augustus tot begin juni. De lessen beginnen tussen 8 en 9 uur en eindigen rond 15/16 uur. Het onderwijs in Zweden is behoorlijk individueel en de leerlingen werken zelfstandig uit boeken en op internet. Ook het beoefenen van een sport is erg populair op een Zweedse High School. Over het algemeen zijn Zweedse scholen erg flexibel en kun je als student een profiel kiezen dat het beste bij je past.

De natuur in Zweden is vrij toegankelijk, zolang je niemand stoort of iets vernielt, mag je overal wandelen, fietsen en kamperen in de natuur. De meeste Zweden zijn ook erg sportief en elke denkbare sport kun je beoefenen.
Veel Zweden hebben een zomerhuis waar ze in de weekenden en vakanties met de familie naartoe gaan, want tijd doorbrengen met familie is belangrijk voor de Zweden.

Studenten die op uitwisseling gaan naar Zweden starten met een 4-daags bezoek in Kopenhagen. Door middel van verschillende workshops kun je je gastland en je mede uitwisselingsstudenten goed leren kennen, Ook ga je Kopenhagen ontdekken door een uitgebreide citytour.

Je ziet onder andere het bekende boegbeeld van Kopenhagen "The Little Mermaid" en het paleis "Amalienborg". Ook zijn er nog diverse optionele excursies om uit te kiezen. Een mooie start van je avontuur!

In Zweden bieden we diverse programma's aan om uit te kiezen. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever korter? Het kan allemaal bij Into! Zie aan de rechter kant alle mogelijkheden.

Experiences