Nieuw-Zeeland: avontuurlijk land met relaxte sfeer

Goudgele stranden, Relaxte sfeer, BBQ 3, 5, 9 of 12 maanden 14-18 jaar

Het land van Lord of the Rings, goudgele stranden, gletsjers en outdoor sporten. Maar dat is nog niet alles; een land met vele internationale invloeden en waar de seizoenen net andersom zijn dan hier. Welkom in Nieuw-Zeeland!

Lees gratis onze uitgebreide brochure Alles nog eens rustig nalezen? Bekijk onze volledige brochure met alle informatie.

In Nieuw-Zeeland is elke dag anders. Het land kent ontelbaar veel natuurparken, die enorm verschillend van elkaar zijn. Vulkanen, geisers, ongerepte bossen, ruige kustlijnen, gouden stranden, fjorden en gletsjers. Wat vind je eigenlijk niet down under? Natuurlijk bestaan er meer landen met zoveel natuur, maar op een relatief kleine oppervlakte is dit toch uniek. 

De kiwi’s, zoals de Nieuw-Zeelanders genoemd worden, zijn ontzettend gastvrij, vriendelijk en super relaxed. Ze bieden direct hulp aan als je bijvoorbeeld de weg moet vinden. Ook maak je gemakkelijk contact, want ze maken graag een praatje.

Maaike in Nieuw-Zeeland Lees de blog van Maaike over haar High School programma in Nieuw-Zeeland

High School in Nieuw-Zeeland

Een High School jaar in Nieuw-Zeeland biedt je de mogelijkheid je kennis van de Engelse taal uit te breiden en tegelijkertijd dit prachtige land te ontdekken. Ook scholen in Nieuw- Zeeland organiseren veel buitenschoolse activiteiten voor hun leerlingen.

Het onderwijs in Nieuw-Zeeland is erg goed, het schooljaar begint in februari en eindigt in november / december en is in 4 'terms' verdeeld. De scholieren volgen 5 tot 6 vakken, waarvan enkele verplicht zijn en andere vrij om te kiezen, zoals toerisme, fotografie en design. Per 'term' kun je nieuwe extra vakken kiezen. Er zullen veel internationale studenten zijn op je High School! Er is een grote kans dat een uniform verplicht is. Maar gelukkig hoef je dan 's ochtends niet te bedenken wat je die dag aan moet doen naar school. 

Sport & vrije tijd

Scholen hebben meestal een ruim aanbod van sportteams en clubs waaruit je kunt kiezen. Een paar voorbeelden van sporten zijn softbal, roeien, tafeltennis, hockey, basketbal, rugby, atletiek, golf, maar er is nog veel meer.

Ook buiten school kun je je vaak aansluiten bij clubs en verenigingen. Eigenlijk zijn alle buitensporten mogelijk en scholen trekken vaak met hun studenten de natuur in om leuke activiteiten te ondernemen. Elke regio heeft zijn eigen flora en fauna, van rivieren en bergen tot gletsjers en vulkanen.

Welcome Camp

Het Auckland kamp is de ideale start voor je avontuur in Nieuw-Zeeland. Je bezoekt verschillende highlights zoals de Sky Tower, het Auckland Museum, een Maori Show en Mount Eden.

Excursies & tripjes

Zin om je High School avontuur te combineren met lokaal georganiseerde reisjes? Dat kan! Deze reisjes worden optioneel geboekt via onze partnerorganisatie in Nieuw-Zeeland. Nu al meer informatie? Neem dan even contact op met ons kantoor. 

Kosten: wat is inclusief en exclusief?

Lees hieronder wat er wel en niet inbegrepen zit in onze prijzen.

Inbegrepen in onze prijs:

►Een persoonlijk kennismakingsgesprek
►Goede voorbereiding en begeleiding
►Into Newslinks
►Voorbereidingsweekend voor deelnemer
►Informatiemiddag voor de ouders
►Into T-shirt
►Handboek voor de deelnemer
►Handboek voor de ouders
►Advies en hulp bij de visumaanvraag   
►Schipholservice bij het vertrek
►Retourticket naar het gastland
►Welcome Camp in Auckland
►Ontvangst op de eindbestemming
►Transfer naar het geselecteerde gastgezin
►Huisvesting bij geselecteerde gastgezin, incl. maaltijden
►Plaatsing op een lokale High School
►Plaatselijke begeleiding en ondersteuning tijdens het hele verblijf in het buitenland
►Begeleiding thuisblijvers tijdens verblijf deelnemer in het buitenland
►Noodtelefoonnummer: beschikbaar 24 uur per dag voor vragen / problemen in het gastland
►Op aanvraag: persoonlijk contact met een Into Returnee
►Welcome Home mailing
►Het Into deelnamecertificaat
►Voortgangsrapporten voor de ouders
►Deelname aan de Into Returnee Club

Niet inbegrepen in onze prijs:

►Administratiekosten bij inschrijving van €100
►Zakgeld en persoonlijke uitgaven;  € 200,- / 250,- per maand
►Vaccinatiekosten
►Verzekeringen: medisch, ongevallen, aansprakelijkheid & bagage
►into Annuleringsfonds (optioneel)
►Visumkosten en sevis fee
►Excursies of tripjes die lokaal door de organisatie of school worden georganiseerd (optioneel)
►Uitgaven ter plekke (evt.): schoolboeken, lunch op school, sportkeuring, sportoutfit en materialen
►Eventuele wijziging datum vliegticket (altijd in overleg met Into) 
Tips over de financiering? Hoe bekostig je een High School tussenjaar: 6 tips

Programma's

In Nieuw-Zeeland hebben we twee verschillende programma's om uit te kiezen. Bij alle programma's word je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever korter? Het kan allemaal bij into! Zie hieronder de mogelijkheden.

Nieuw-Zeeland Classic

In het Classic programma plaatsen we studenten door heel Nieuw-Zeeland. Pas als we je plaatsing ontvangen weten we waar je naartoe gaat. De meeste studenten komen terecht in kleine steden of landelijke gebieden. Hier vind je relatief snel aansluiting bij de lokale gemeenschap. Wij hebben goede ervaringen met plaatsingen in alle delen van Nieuw-Zeeland. 
 
Gastgezinnen krijgen een vergoeding, maar ze geven zich vooral op vanuit idealistische overwegingen. Ze zijn trots op hun land en willen graag hun eigen manier van leven aan anderen laten zien. Dat is de reden dat ze hun deuren openzetten voor een uitwisselingsstudent en deze opnemen in hun gezin.

Nieuw-Zeeland Select

Je kiest hierbij zelf een school uit van drie verschillende mogelijkheden, voor een vaste prijs.

Je kunt een school kiezen vanwege de locatie maar ook door te kijken wat het aanbod van de school is op het gebied van schoolvakken, sporten of andere activiteiten. Of bijvoorbeeld een grote of juist kleinere school. Je kunt kiezen uit de volgende scholen:

• Manawatu College in Foxton (Noordereiland)
• Cullinane College in Whanganui (Noordereiland)
• Gore High School in Gore (Zuidereiland)

Gastgezinnen krijgen een vergoeding, maar ze geven zich vooral op vanuit idealistische overwegingen. Ze zijn trots op hun land en willen graag hun eigen manier van leven aan anderen laten zien. Dat is de reden dat ze hun deuren openzetten voor een uitwisselingsstudent en deze opnemen in hun gezin. 

  Short Stay Nieuw-Zeeland Liever een korter High School programma in Nieuw-Zeeland?

, ik ben Nienke. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Nienke Riedstra

Nienke Riedstra
National Manager

Bel mij
073-5941435

E-mail mij
nienke@into-education.nl

Experiences

Deze website maakt gebruik van cookies.