West Kaap Provincie: prachtige natuur en cultuur

Oceaan, Outdoor sporten, Nieuwe cuisine 3, 5, 9, 11 maanden 14-18 jaar

Tijdens je uitwisselingsjaar in Zuid-Afrika verblijf je in en rondom de stad Kaapstad of de Garden Route. Kaapstad en de Garden Route staan bekend om de Table Mountain, de oceaan en geweldige natuur. Het zijn welbekende toeristische bestemmingen, maar hoe gaaf is het om de cultuur echt te ontdekken tijdens een (half)jaar in de buurt van Kaapstad of de Garden Route? 

Het is de kans om de Engelse taal te verbeteren en heel veel over een nieuwe cultuur te leren. Familie is in Zuid-Afrika erg belangrijk en je zult dus warm verwelkomd worden! Tijdens je tijd in Zuid-Afrika heb je de kans om veel van de mooie omgeving te zien en je kunt zelfs leren surfen! Ben jij al klaar voor de Zuid Afrikaanse cultuur, natuur en de warme gastgezinnen?

Lees gratis onze uitgebreide brochure Alles nog eens rustig nalezen? Bekijk onze volledige brochure met alle informatie.

High School in Zuid-Afrika

Je gaat naar een school waar Engels wordt gesproken en waar vele culturen aanwezig zijn. Naast de vakken wiskunde en Engels worden veel muzikale vakken aangeboden. Wist je dat je ook Afrikaans kunt volgen? De naschoolse activiteiten zijn erg populair, je kunt mee doen aan een sport of muziekgroep bijvoorbeeld. Je zult je zeker niet vervelen!

Sport & vrije tijd

Samen met je gastfamilie, nieuwe vrienden en andere uitwisselingsstudenten heb je de mogelijkheid om veel van ‘Greater Cape Town’ te ontdekken. De omgeving laat je genieten van de prachtige stranden, de mooie parken en je kunt de cultuur ontdekken door lokale markten te bezoeken. 

Welkom

Tijdens de eerste twee weken van je tijd in Greater Cape Town kom je minimaal twee keer samen met andere uitwisselingsstudenten en de organisatie. Je wordt voorbereid op de regels zodat je een veilig verblijf in Zuid Afrika begrijpt en je leert samen met andere studenten al wat dingen over de cultuur! Het is een gezellige manier om elkaar en het land te ontdekken.

Excursies & tripjes

Tijdens het uitwisselingsjaar zijn er verschillende optionele activiteiten en reisjes waar je aan mee kunt doen. De partner biedt zelfs verschillende surflessen aan. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je in te schrijven voor verschillende reisjes naar bijvoorbeeld Robben Island of mooie natuurparken. Nu al meer informatie? Neem dan even contact op met ons kantoor. 

Kosten: wat is inclusief en exclusief?

Lees hieronder wat er wel en niet inbegrepen zit in onze prijzen.

Inbegrepen in onze prijs:

►Een persoonlijk kennismakingsgesprek
►Goede voorbereiding en begeleiding
►Into Newslinks
►Voorbereidingsweekend voor deelnemer
►Informatiemiddag voor de ouders
►Into T-shirt
►Handboek voor de deelnemer
►Handboek voor de ouders
►Advies en hulp bij de visumaanvraag   
►Schipholservice bij het vertrek
►Retourticket naar het gastland
►Welkom in Kaapstad 
►Ontvangst op de eindbestemming
►Transfer naar het geselecteerde gastgezin
►Huisvesting bij geselecteerde gastgezin, incl. maaltijden
►Plaatsing op een lokale High School
►Plaatselijke begeleiding en ondersteuning tijdens het hele verblijf in het buitenland
►Begeleiding thuisblijvers tijdens verblijf deelnemer in het buitenland
►Noodtelefoonnummer: beschikbaar 24 uur per dag voor vragen / problemen in het gastland
►Op aanvraag: persoonlijk contact met een Into Returnee
►Welcome Home mailing
►Het Into deelnamecertificaat
►Voortgangsrapporten voor de ouders
►Deelname aan de Into Returnee Club

Niet inbegrepen in onze prijs:

►Administratiekosten bij inschrijving van €100
►Zakgeld en persoonlijke uitgaven;  € 200,- / 250,- per maand
►Vaccinatiekosten
►Verzekeringen: medisch, ongevallen, aansprakelijkheid & bagage
►into Annuleringsfonds (optioneel)
►Visumkosten (hierbij zitten ook kosten voor een bepaalde lokale verzekering)
►Excursies of tripjes die lokaal door de organisatie of school worden georganiseerd (optioneel)
►Uitgaven ter plekke (evt.): schoolboeken, lunch op school, sportkeuring, sportoutfit en materialen
►Eventuele wijziging datum vliegticket (altijd in overleg met Into) 
Tips over de financiering? Hoe bekostig je een High School tussenjaar: 6 tips

Programma's

In Zuid Afrika hebben we diverse programma’s om uit te kiezen. Bij alle High School programma’s wordt je begeleid door een lokale coördinator en geplaatst bij een gastgezin. Ga je een volledig schooljaar weg of liever een half schooljaar? Het kan allemaal bij into Study Exchanges! Zie hieronder de mogelijkheden.

Zuid-Afrika Classic

In het Classic programma plaatsen we studenten in of rondom Kaapstad of de Garden Route. Pas als we je plaatsing ontvangen weten we precies waar je naartoe gaat.

Gastgezinnen krijgen in Zuid-Afrika maar een kleine vergoeding, dit is vooral voor transport en eten. De gastgezinnen zorgen er namelijk voor dat jij altijd maaltijden krijgt en brengen je ook naar school of andere locaties wanneer dit nodig is. Het feit dat de gezinnen een kleine vergoeding ontvangen betekent niet dat ze niet gemotiveerd zijn om jou in huis te nemen voor de juiste bedoelingen. De gezinnen worden heel goed gescreend en families delen graag wat meer uit hun eigen land en cultuur. Dat is de reden dat ze de deuren graag openzetten voor uitwisselingsstudenten.

Zuid-Afrika Classic Plus

In het Classic Plus programma heb je de kans om naast de High school ervaring ook professionele ervaring op te doen. Dit programma is alleen geschikt voor de 17 en 18 jarige studenten, omdat je een deel van je verblijf bij een organisatie gaat helpen. Een mooie kans om werkervaring op te doen en tegelijkertijd ook nog wat van de High School mee te krijgen! Tijdens dit programma verblijf je nog altijd bij een warm en goed geselecteerd gastgezin. De kans dus om de cultuur te leren en je op de toekomst te oriënteren. 

, ik ben Nienke. Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Nienke Riedstra

Nienke Riedstra
National Manager

Bel mij
073-5941435

E-mail mij
nienke@into-education.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.