Melissa in de UK: Chip butty in Engeland

Maandag 17 december 2018
Blogs

Hoi allemaal, mijn naam is Melissa. Dit schooljaar zit ik voor 5 maanden op een High School in Engeland, waarvan er nu 3,5 maand achter de rug zijn. In mijn tijd hier heb ik behoorlijk wat al meegemaakt, van het compleet andere schoolsysteem tot de vreemde eetgewoontes.

Een chip butty bijvoorbeeld! Die naam zal jullie weinig zeggen, maar een echte “West-Midlander” - het gebied waar ik zit - weet meteen waar dit over gaat. Niets vermoedend zaten ik en mijn gastzusje, Chiara, aan tafel. Mijn gastvader maakt regelmatig chips (de dikke versie van friet), en ook die dag, maar dan pakt hij het brood erbij. Chiara kijkt mij vragend aan, maar beide gastouders lijken het doodnormaal te vinden wanneer ze hun chips op hun boterham stapelen! Nog wat ketchup en azijn erop en dan is hun boterham klaar.

Mijn gastmoeder lacht terwijl mijn gastvader ons uitlegt dat dit de bekende chip butty is: een boterham met friet! Ook op school, waar ik het later navroeg, bleek het doodnormaal. Zo zijn er wel meer dingen die de Engelsen net iets anders eten dan wij. Zelfs hun maaltijden: het is normaal om twee avondmaaltijden te hebben, hoewel niet iedereen dit doet. Ze eten dan ‘tea’, een maaltijd rond half vijf, en ‘supper’ rond acht uur.

Iedere week zorgen mijn gastouders dat we ergens op bezoek gaan; zo hebben we bijvoorbeeld een uitje naar de Harry Potter Studios binnenkort.

Bovendien zijn we al eerder naar een kasteel in Ludlow geweest en hebben we de Birmingham kerstmarkt bezocht. Het leuke aan Kerstmis in Engeland is dat iedereen helemaal in de stemming komt. Het plaatsje waar ik zit, Bewdley, heeft een speciale markt op de dag dat de kerstverlichting aan wordt gedaan, waar het hele dorp bij is.

Daarnaast heb ik samen met mijn gastmoeder een Murder Mystery Night georganiseerd! Iedereen kwam verkleed en we probeerden erachter te komen wie de moordenaar was tijdens een grote maaltijd.

High School UK Meer informatie over een tussenjaar in Engeland?

Het leuke aan de omgeving waar ik zit, is dat alle gastgezinnen elkaar kennen. We gaan regelmatig met elkaar naar plaatsen toe en mijn beste vriendin hier is een Italiaanse uitwisselingsstudent! Ik leer dus niet alleen de Engelse cultuur kennen, maar ook culturen van de andere uitwisselingsstudenten. Alle gastouders hier doen hun absolute best om alles naar de zin van de leerlingen te maken.

Het is dit jaar ook al gebeurd dat een leerling van een andere organisatie uit huis geplaatst moest worden door een slechte situatie, en een gastgezin van Into stond ervoor open om haar op te nemen. Het is heel fijn om te weten dat ze er alles aan doen om ons een goede tijd te bezorgen!

Auteur: Into-deelnemer Melissa

Deze website maakt gebruik van cookies.