Don't dream it! Do it: prom, graduation en Homecoming in The USA

Vrijdag 23 november 2018
Blogs

Mijn naam is Yuri Peeters en ik werk sinds kort bij Into Study Exchanges. Ik mag vele scholieren hun droom helpen te vervullen, hoe gaaf is dat! Deze droom is een tussenjaar (of korter) aan een High School in het buitenland studeren. Tijdens dit jaar leer je een cultuur goed kennen, maak je nieuwe vrienden, leer of verbeter je een taal en heb je een ervaring die je nooit zal vergeten!

Een paar jaar geleden was ik ook een van die middelbare scholieren die zijn droom waar mocht maken! In het jaar 2013 ben ik naar Amerika geweest! Ik woonde bij een heel leuk gastgezin in de stad Richland, in de staat Washington. Tijdens mijn jaar was ik een zogenaamde senior op mijn High School en mocht ik het typische Amerikaanse leven leiden! Van “Prom”, “Homecoming” tot “Graduation”, ik heb alles meegemaakt! Voor één jaar leefde ik in een typische American High School film. Samen met mijn gastgezin heb ik ook veel typische Amerikaanse feestdagen mogen ervaren: van “Thanksgiving” tot “Labour Day”, ik was echt onderdeel van het gezin en maakte een belangrijke deel uit van de gehele familie eromheen. Elk weekend ging ik wel naar Walmart en Starbucks was ook een vast onderdeel van mijn Amerikaans leven! In de middag ging ik vaak met vrienden naar “The Mall” en we aten ook vaak samen, erg gezellig!

Op school heb ik veel verschillende vakken en naschoolse activiteiten gedaan, dingen die in Nederland vaak niet mogelijk zijn op je middelbare school. Zoals de vakken “TV-Broadcasting”, “Sociology” en “Drama”. Na school was ik voornamelijk bezig met toneelspelen, heb ik leren zwaardvechten en nog zoveel meer! Veel van mijn vrienden waren actief met American Football, Baseball of andere sporten. Er is vaak zoveel mogelijk!

Ik had dit tussenjaar echt nooit willen missen en ben er super dankbaar voor. Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt, een extra nieuwe familie en ik ben een cultuur rijker.
Tijdens mijn jaar ben ik ook vrij snel volwassen en zelfstandig geworden. Door mijn uitwisselingsjaar wist ik ook wat ik voor toekomstige opleiding wilde volgen (ik had daarvoor geen idee!) en vond ik het makkelijker om zelfstandig te wonen.

Ook is mijn Engels echt vloeiend geworden doordat ik een jaar in het Engels gepraat en gedroomd heb! En dit alles staat ook geweldig op je CV straks ;)

High School USA Meer info over een tussenjaar in Amerika?

Een uitwisseling als dit kun je doen zoals mij na je middelbare school , maar ook tussendoor. Het belangrijkste is dat je tussen de 14 en 18 jaar bent. En dat je openstaat voor een nieuwe ervaring en cultuur natuurlijk. Behalve Amerika zijn er vele andere landen waar je naartoe kunt gaan: Argentinië, Zweden, Nieuw-Zeeland, Costa Rica, Canada, Engeland en nog veel meer! Als een jaar je te lang lijkt zijn er ook opties om een half jaar of zelfs drie maanden naar het buitenland te gaan.              

Wie weet mag jij binnenkort ook je dromen waar maken!

Auteur: oud Into-deelnemer Yuri

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.