Een kennismaking met Into: wat kan ik verwachten?

Vrijdag 15 februari 2019
Blogs

Het lijkt jou en je ouders wel wat, een High School programma in het buitenland. Bij Into Study Exchanges beginnen we altijd eerst met een persoonlijke kennismaking. Zie hieronder de meest gestelde vragen.

Waarom doen jullie een kennismakingsgesprek?

Omdat we heel graag willen dat jij en je ouders goed geïnformeerd zijn over de mogelijkheden van een High School programma. Wat zijn de voordelen van een exchange, maar we zijn ook open en eerlijk over eventuele zaken waar je tegenaan kunt lopen tijdens je verblijf in het buitenland. We delen graag onze ervaringen met je. Ook willen we jou graag leren kennen. Waarom wil je dit doen? En ben jij wel geschikt als exchange student?

Waar vindt zo'n gesprek plaats?

Meestal bij jou thuis, soms spreekt de interviewer wat centraler af omdat jullie adres bijvoorbeeld wat lastiger bereikbaar is met het openbaar vervoer. We ontmoeten graag jou en je ouder(s). 

Wie komt er het gesprek afnemen?

Een (oud) Into deelnemer. Ofwel iemand die met Into een High School programma heeft gedaan. Ideaal want hij of zij kan jou precies vertellen hoe het nu echt is om een exchange student te zijn in het buitenland. Aan hem of haar kun je dus echt al jou vragen stellen. 

Wat kost zo'n gesprek? 

Helemaal niks! Hooguit wat tijd! Dit gesprek is gratis en vrijblijvend en bindt jou en je ouders niet aan ons programma. Indien het een succesvol gesprek was hopen we natuurlijk wel dat je met ons meegaat naar het buitenland. Maar zo niet, dan is dat ook oké! 

Kennismaking Into Study Exchanges Vrijblijvend & kosteloos

Hoe verloopt een kennismaking met Into?

Hoe er rekening mee dat een kennismaking circa 1,5 tot 2 uur in beslag neemt. De interviewer komt bij jullie aan en stelt zichzelf natuurlijk eerst aan jou en je ouders voor. Na een korte kennismaking van beide kanten zal de interviewer jullie vertellen over Into, onze programma's en hoe wij werken. Stel gerust al je vragen tussendoor. Ook stelt de interviewer jou en je ouders allerlei vragen. Bijvoorbeeld waarom je dit wilt gaan doen? Wat zou je willen bereiken tijdens je verblijf in het buitenland? Maar ook vragen over je hobby's, vrienden en school. 

Een deel van het gesprek is in het Engels en even zonder je ouders. Gewoon om even te kijken hoe je Engelse niveau is (in veel landen is Engels de voertaal). Niks om je zorgen over te maken hoor je kunt niet zakken ;) 

Aan het einde van het gesprek hoor je of jij geschikt bent als exchange student. Je ontvang informatie van de interviewer waarin een aantal mogelijke vervolgstappen staan beschreven. Alvast handig om te weten toch? 

Hoe meld ik me aan voor een kennismaking? 

Simpel! Klik hier en meld je snel aan! We hopen je snel te ontmoeten!

Deze website maakt gebruik van cookies.