Emma in Amerika: 'Mijn Exchange Year'

Dinsdag 16 juni 2020
Blogs

Mijn naam is Emma en ik ben in het jaar 2019/2020 op exchange geweest in de Verenigde Staten. Op 6 augustus vloog ik van Schiphol naar Newark, waarna we eerst nog een paar dagen in New York zouden blijven. Dit was een geweldig begin van mijn jaar.

In New York waren er meer dan 200 exchange studenten die in het hotel verbleven en daarna over het hele land zouden verspreiden. De eerste dag dat ik in New York was zijn we niet in de stad geweest, maar konden we meer bijkomen van de vlucht en hebben we gezamenlijk in het hotel gegeten. De dagen daarna hebben we de hele dag verschillende dingen gedaan, de hoogtepunten voor mij waren Central Park, de Brooklyn Bridge en de Top of the Rock. De tour in New York was heel goed geregeld en het was fijn om eerst te kunnen wennen aan het tijdsverschil voordat je naar je gastgezin zou gaan.

Drie dagen na aankomst in New York, vloog ik naar mijn gastgezin in Oklahoma. Tijdens de vlucht was ik erg zenuwachtig en enthousiast. Toen ik uiteindelijk mijn gastgezin zag in het vliegveld klikte het meteen. Ze waren erg behulpzaam en het was nooit ongemakkelijk. Het eerste wat we deden was naar Whataburger (een populair restaurant in het midwesten), waar ik al meteen bekend raakte met de Amerikaanse cultuur en eetgewoonten. Eenmaal thuis aangekomen ontmoette ik ook meteen mijn host zus, die helemaal uit Houston was gekomen om mij te ontmoeten. Mijn eerste indruk van mijn gastgezin was heel goed, en ik voelde me gelijk thuis.

De eerste schooldag was erg spannend en ik had geen flauw idee wat ik kon verwachten. Ik was eerder die week al op school geweest om mijn rooster samen te stellen, dus ik wist al een beetje hoe het er vanbinnen uitzag. Het vinden van de lokalen ging me nog best goed af en iedereen was heel behulpzaam. In de meeste klassen had je een vaste plek die de docent aan je gaf, waardoor het makkelijker voor mij was om met mensen te praten. Tijdens de lunch hadden ze ook een speciale lunch voor alle nieuwe leerlingen, waardoor ik meteen mensen kon vinden om mee te zitten voor de lunch. Natuurlijk maakte ik niet meteen beste vrienden op de eerste dag, maar elke week begon ik weer met nieuwe mensen te praten en werd ik steeds beter bevriend met iedereen.


Verder heb ik tijdens het jaar nog Lacrosse gespeeld bij een club buiten school, wat erg leuk was om te ervaren. Ik heb zelfs een keer de winnende goal gescoord. Ook heb ik meegeholpen met de productie van de musical die we dat jaar opvoerden. De hele crew was geweldig en alle tijd die we samen hebben besteed was heel gezellig. Ondanks alle lange dagen die we op school moesten blijven, was de week van de opvoeringen een van de beste ervaringen die ik heb gehad tijdens mijn exchange. Verder ben ik meerdere keren op vakantie in Texas geweest.

Natuurlijk heb je ook wel mindere dagen waarop je Nederland mist, of je gewoon niet fijn voelt, maar vaak is dat ook weer snel over en al mijn vrienden probeerden me dan op te vrolijken. Helaas heb ik niet alle belangrijke dingen kunnen meemaken zoals prom en graduation door het coronavirus, maar ik ben erg dankbaar voor alles wat ik wel heb kunnen doen en het feit dat ik toch nog een schoolfeest heb gehad en feestdagen zoals kerst en thanksgiving die toch ook heel speciaal zijn.

Auteur: into deelnemer Emma

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.