Evy in Amerika: 'Mijn Exchange Year'

Maandag 08 maart 2021
Blogs

Inmiddels zijn de studenten al over de helft van hun programma en komt het einde langzaam in zicht. Onze student Evy blikt alvast terug op het eerste halfjaar in Amerika! 

"Hallo, mijn naam is Evy en ik ben dit jaar in Amerika. Ik ben geplaatst in een kleine stad in de staat South Dakota. De winters zijn hier heel koud en er ligt veel sneeuw. 

Mijn gastgezin bestaat uit mijn gastmoeder en -vader en een gastbroer en -zus. Deze zijn al wat ouder en wonen niet meer thuis. Ook heb ik nog een gastzusje die ook een exchange student (van into) is. Zij komt uit Hongarije en we zijn het afgelopen halfjaar echt hele goede vriendinnen geworden. Ik vind het heel gezellig dat ik een gastzusje heb die ook een exchange student is. Zo leer ik niet alleen de Amerikaanse cultuur beter kennen, maar ook een beetje die van Hongarije. We maken allebei hetzelfde mee, dus als een van ons ergens mee zit kunnen we er heel goed met elkaar over praten en elkaar steunen. 

Wat ik leuk vind aan school is dat je hier hele andere lessen kunt volgen dan in Nederland. In het begin volgde ik koken en digital photography. Vakken die je natuurlijk nooit in Nederland kunt volgen, maar wel echt hele leuke lessen zijn. Met koken maakten we veel Amerikaanse dingen, zo kon ik verschillende gerechten van Amerika proeven. Met digital photography kregen we verschillende foto opdrachten en leerde ik ook hoe je foto's moet editen. 

Hier in Amerika zijn alle sporten groots en belangrijk. In het algemeen meld je je niet aan bij een club, maar wordt alles vanuit school geregeld. Deelnemen aan een sport is hier in Amerika heel populair en zou ik ook echt aanraden om dit te doen. Het is een hele ervaring, waardoor je veel mensen leert kennen en je maakt hierdoor ook makkelijker vrienden. 

In het begin volgde ik samen met mijn gastzusje tennis. Hier hebben we veel vrienden aan overgehouden. Als je een keer wedstrijden hebt in een andere stad, dan ga je met het hele team in de bus daar naar toe. Eigenlijk is dat een heel leuk uitje. Iedereen neemt snacks mee, er is muziek in de bus en je gaat ook met zijn allen ergens eten. Je leert hierdoor iedereen wat beter kennen en het is heel gezellig. 

Voor de wedstrijden kreeg ik van de school een uniform met het schoollogo erop. Nu ben ik aan het voetballen en heb ik veel toernooien in verschillende steden. Deze duren een heel weekend. Hierdoor heb ik nu al veel van South Dakota en ook North Dakota gezien. 

Met mijn vrienden gaan we vaak bowlen, ergens eten of we gaan schaatsen op de schaatsbaan. We zijn ook veel in Walmart en Target te vinden. Deze winkels zijn heel groot en je kan er echt bijna alles halen. 

Ik heb het heel erg naar mijn zin hier. Naast een heel leuk gastgezin heb ik veel over Amerika, maar ook over mijzelf geleerd. Je leert nieuwe mensen kennen, je maakt veel nieuwe dingen mee (bijvoorbeeld Thanksgiving en Halloween), je bent in een andere omgeving en probeert een heleboel nieuwe dingen waardoor je meer op jezelf aangewezen bent en zelfstandiger wordt."

Dit vind je misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies.