Waarom een tussenjaar in het buitenland?

Zondag 17 november 2019
Kantoor into Study Exchanges
Blogs

Zit jij al een tijdje te denken aan een tussenjaar in het buitenland? Dit kan na je eindexamens of zelfs als tussenjaar op je middelbare school. Lees hieronder een aantal van de vele voordelen aan een uitwisseling naar het buitenland!

Persoonlijke ontwikkeling
Tijdens een jaar in het buitenland verblijf je bij een gastgezin en ga je naar een lokale middelbare school. Hierdoor word je erg zelfstandig! Je komt natuurlijk in een nieuwe omgeving terecht met nieuwe mensen. Dit is heel spannend maar ook onwijs tof!  Je leert veel van je tweede gezin en ziet verschillende dingen van een ander land. Nieuwe tradities, meer zelfvertrouwen, en nieuwe indrukken.

Taal leren (of verbeteren)
Een tussenjaar in het buitenland is een geweldig moment om een nieuwe taal te leren. Het kan natuurlijk dat je de taal al een beetje spreekt en het tijdens dit jaar kunt verbeteren. Omdat je bij een gastgezin verblijft, naar een school gaat en nieuwe vrienden maakt, spreek je over veel verschillende onderwerpen in de andere taal.

Nieuwe vriendschappen
Het maakt niet uit waar je heen gaat, op iedere bestemming maak jij nieuwe vrienden! De meeste studenten hebben (internationale) vriendschappen voor het leven. Je leert veel nieuwe mensen kennen: in je nieuwe sportteam, je nieuwe klasgenoten, nieuwe familie en kennissen, en wat dacht je van de andere exchange studenten tijdens het Welcome Camp en misschien zelfs op je nieuwe school.

Mooie toevoeging op je C.V.
Een jaar in het buitenland straalt zelfstandigheid, flexibiliteit en taalkennis uit. Dit zijn zeker dingen waar je toekomstige werkgever een groot voordeel in gaat zien. Het certificaat en het benoemen van de ervaring is dus zeker een goed idee!

Dit zijn slechts een aantal redenen waarom je naar het buitenland kan gaan. Je kunt natuurlijk ook inspiratie voor je toekomst opdoen tijdens je periode in het buitenland. Kortom, tijdens een (half) jaar in het buitenland maak je heel veel mee. Het is uiteindelijk een groot deel van je leven en je leert meer tijdens dit jaar dan je waarschijnlijk verwacht. Heb jij al zin om naar het buitenland te gaan? Weet je ook al waar je heen wil?

Auteur: Kantoor into Study exchanges 

Deze website maakt gebruik van cookies.