Zoë op de helft van haar jaar in Amerika

Dinsdag 21 januari 2020
Blogs

In augustus dit jaar ben ik vertrokken naar een klein dorpje in het midden van Minnesota in de USA. Voordat ik naar mijn gastgezin ging, hadden we een Welcome Camp in NYC. Dat was heel gaaf! We hebben heel veel leuke dingen gezien, zoals het Vrijheidsbeeld, Times Square en 5th avenue. We waren met veel exchange studenten uit allerlei verschillende landen samen, dus dat vond ik heel leuk! Ik heb nog steeds contact met een meisje uit Spanje. Na mijn 3 dagen in NYC ging ik dan eindelijk door naar mijn gastgezin.

 

Ik was daar een week voordat school begon en mijn gastouders moesten werken. Ik heb geen gastbroers of zussen, dus die week was wel een beetje zwaar. Ik had last van heimwee en vroeg me af waarom ik hiervoor gekozen had. Had ik er niet te makkelijk over gedacht? Maar nu ik 5 maanden verder ben, het is het echt dubbel en dwars waard! Ik zit op een kleine school en daardoor ken ik heel veel mensen van veel verschillende jaren. Mijn vrienden zijn 10th Graders, 11th Graders en 12 Graders. Zelf ben ik ook een senior (Grade 12), en dat betekent dat ik naar Prom mag en ook mee mag doen aan graduation! Mijn Engels is gelukkig ook heel erg verbeterd. Soms spreken mensen mij aan, waarvan ik geen idee heb wie het is. Maar dat houdt ze niet tegen om hoi te zeggen en dat is precies wat ik zo leuk vind aan Amerikanen.Na die wat lastigere eerste week ging ik dan eindelijk naar school. Voor de eerste schooldag was ik echt niet zenuwachtig, dus dat was fijn. De mensen waren heel aardig en iedereen wilde mij leren kennen. Ik speel ook een sport, in de herfst speelde ik volleybal en nu in de winter speel ik basketbal. Doordat ik besloot een sport te doen, moet ik elke dag na schooltijd natuurlijk trainen. Dit heeft mij heel erg geholpen met vrienden maken. Met mijn vrienden spreek ik af in het weekend en dan logeer ik soms bij ze, we gaan soms naar de bioscoop of we gaan shoppen. We gaan ook regelmatig naar de McDonalds of Starbucks.

Mijn host familie is echt super lief voor mij. Ze brengen mij overal heen als ik een lift nodig hebt. Wij wonen best wel buiten het dorp, dus dat is erg fijn. Ze doen veel leuke dingen met mij, zo hebben we bijvoorbeeld al een tripje naar South Dakota en Wyoming gemaakt. Ze hebben me meegenomen naar een honkbalwedstrijd en naar 2 ijshockeywedstrijden. We zijn ook gaan “snowtuben”. Ze nemen me ook vaak mee om ergens een hapje eten. Ik ben hun echt heel dankbaar voor het leuke halfjaar dat ze mij hebben gegeven. Hopelijk wordt het andere halfjaar net zo leuk!

Auteur: into deelnemer Zoë 

Deze website maakt gebruik van cookies.